Nem mindegy, hogy azért nem jönnek jobbak, mert nincs rá pénz, vagy azért mert ők a legjobbak akik hajlandók jönni. Én attól tartok, hogy inkább az utóbbi lehet a probléma. Lásd skandináv fiatalok.
Szerintem az a 12-16 BL meccs, meg az a pár meccs a Szeged ellen nem elég vonzó sok fiatal játékosnak.
Gondolom részben erre lehetett megoldási kísérlet a SEHA ligában való részvétel. (ami az óriási keret, sok utazás és annak a menedzselhetetlensége miatt szerintem többet ártott mint használt)
Én örülnék neki, ha a keret nem lenne a jövőben sem bővebb, mint az szükséges és elégséges a BL-hez. Akkor nem menne azon az állandó vita, hogy miért játszik vagy nem játszik valaki. Egyértelmű lenne, hogy kiknek kell játszani és így az is, hogy eredmény az ő felelősségük.
Az idei évre vonatkozóan:
Az, hogy idén lényegében maradt Lauge, Elderaa, Mahé és Remili a top meccseken a belső posztokra akár még jól is elsülhet. Remili a PSG-ben is gyakran 60 percet volt a pályán meccsenként, ha Lauge meg Elderaa mondjuk 40-40 percet, plusz (szélen védekezve) 20 percet Mahé, azt fizikálisan bírniuk kell a top meccseken. A többi meccsen meg Ligetvári, Ilic és Lukács besegítenek. Ha a fenti 4 játékos közül senki se sérül meg és hozza a játéktudásának a maximumát, az igazából bármire is elég lehet.