szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3006

"de, feltétlenül"

Na látod. Úgy látom te még nem próbálkoztál ilyesmivel. Mert akkor tudnád, hogy ez nem egyszerű feladat. Nem elég kigondolni egy teljesen új alapokon álló elméletet. Érthető formában megfogalmazni jóval nehezebb. Ki kell választani a célközönséget. Mert nem mindegy, hogy laikusoknak írsz, vagy szakembereknek. Ezt te jól tudod. 

Az én esetem azért nehéz, mert laikusoknak nem írhatok. Akkor mindent nulláról kellene elmagyarázni, ami több ezer oldalas könyvet eredményezne, amit senki nem olvasna el. Csak a hivatásos fizikusok számára pedig nem érdemes írni, mert ők élből elutasítják. Tudják, hogy nekik ez semmi jót nem hozhat. Akkor ki legyen a célközönség?

Azután meg kell találni a legjobb publikálási formát. A könyv forma már elavulóban van, alig vásárolnak könyvet az emberek, drága könyvet meg különösen nem. Tehát nem túl nagy terjedelműeknek és olcsóknak kell lenni a könyeknek. 

A másik lehetőség az elektronikus forma. Blog, weblap, stb. A fiatalok már inkább ezt olvassák. És még ezeken túl is vannak lehetőségek.

Azután megjelentetés előtt nem ártana átnézetni néhány szakemberrel. De ilyet nagyon nehéz találni. Mindenkinek megvan a saját szakterülete, kevés az ideje, nem pazarolja rám az energiáját.  

Azután az is probléma, hogy a világon kevesen beszélik a magyar nyelvet. Legalább angolra le kell fordítani a könyveket. De amíg nem végleges a szöveg, addig nem érdemes a fordítással foglalkozni. És mindig eszembe jut valami, amit fontosnak tartok, hogy belekerüljön, ezért lassan alakul ki a végleges szöveg.  

Mindezt nem panaszképpen mondom. Én szeretem csinálni. 

Mennyivel könnyebb a te helyzeted?

Neked nincsenek ilyesféle nehézségeid, csak folyamatosan pocskondiázol, amihez nem kell egy csepp ész sem.  

Előzmény: tű a betonban (3005)