Nagyon köszönöm a tanácsokat, végignéztem a mutatott alternatívákat is és még fogom is böngészni - 80-85kg szoktam lenni a 178cm-hez (úgy látom ezt azért kibírják a matracok) és nem üldögélek az ágyon, se xxx, csak csak alvás, valamint nem ez lesz a "fő-ágyam", kb 20%-os időbeli kihasználásra tippelek, ami remélhetőleg ezzel fordított arányban megnöveli az élettartamot.
A kókusz-rétegről én nem sokat tudok, korábban valahogy úgy jött le a hirdetésekből hogy az valami nagyon jó (ennek még utána olvasok), de igazából nem ragaszkodok hozzá, valószinűleg tökéletes egy hideghab réteg is különösebb komfortelemek nélkül - az egyszerűség és tartósság a fő szempontom és a tisztíthatóság. De most már legalább tudom mit jelent a T25 - mit összekerestem, azt hittem valami műanyag típus! :-)
Azt hiszem el kell mennem valami közelebbi matracboltba (Miskolc) testközelből IRL megtapasztalni milyen az a hideghab, mert a leírások és foto alapján csak elképzeléseim vannak róla, nincs saját élmény - mégiscsak tapintva és ráfeküdve lenne jobb megtudni mi a különbség a 8, 10 és a 15 centi közt és a különféle sűrűségek közt. Lehetőleg még mielőtt elhamarkodottan vásárlok valamit.
Szép hétvégét ! :-)