Never Man Creative Commons License 2023.03.02 0 0 14666

Sziasztok, remélem nem kerülök Dev0-ba az igénytelen minimalizmusomért - régóta rendszeres de csendes olvasója vagyok a topiknak, most csak érdeklődnék ...

Építettem egy hobbyszobát hobby ággyal és matracot szeretnék venni bele az én izlésemnek megfelelőt, ami elég rémisztő az átlagembernek. Az alap egy fa priccs, 200x100 cm méretű, ekkora matrac kéne rá.  Tulajdonképpen régi katonai matracokra gondoltam amiket a 80-as években használtunk a seregben, a méretükre nem emlékszem, de talán kettő volt egy vaságyon - én hármat fantáziáltam keresztbe fordítva hogy a méret kábé kijöjjön - pár centi nem számít. Ezekben belül valami rugalmas fűféle volt de nem tudom mi. Nagyanyámtól még emlékszem az "afrik" kifejezésre ezzel kapcsolatban, de nem tudom ide passzol-e (ő ugye majdnem 120 éve született :-))

Az első kérdésem, hogy lehet-e még ilyen katonai(?) matracokat kapni valahol?    Ha beírom hogy military ez-az, akkor mindenféle feltekerhető kempingműanyagokat dob ki horribilis áron, de nem az kéne. Végső esetben elfogadható állapotú (70-80%) használt régi típusú is megfelelne.

A másik, hogy kinéztem egy lengyel matracot, remélem nem gond itt a link, más is rakott már be:

https://butorline.hu/5604-matracok-100x200/matrac-100x200-katia-kokusz?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=lowerfunnel

Találtam benne olyan kifejezéseket, hogy hideghab, T25hab(?) meg kókusz réteg meg owata - ezeknek utána olvastam, nagyjából tudom mit jelentenek.

Értem én azt hogy kemény meg igénytelen, de aludtam már betonon is hálózsákban és azt is túl lehet élni, ez attól csak jobb lehet és nagyjából bele is fér a költségvetésbe, ráadásul számomra ideálisnak tűnik.

Ezzel kapcsolatban érdeklődnék a cégről hogy nincsenek-e rossz tapasztalatok vele, mert a vevői

visszajelzéseknél semmit sem találok, én csak most találtam őket a neten és tök naív vagyok.

A másik, hogy ez a hideghab réteg illetve a kókuszlap  vágható-e valahogy házilag, ugyanis a hely pár centivel szűkebb mint 200cm és picit paralelogramma alakú.  Ha esetleg vágható, akkor  a huzat kicsit eltérő méretével képes lennék kiegyezni, úgyis letakarom egy pokróccal - oszt jónapot.

(elnézést a légrúgózásos, vízágyas és magnetolevitációs ... stb matracok kedvtelőitől, ez itt a dolog másik vége :-)