Old Vic Creative Commons License 2023.03.02 0 0 24034

..."összehangolt futamoknál" (??)- a fúvósoknál MINDEN hangot kíírnak!...

..."No persze megnézném a szaxis vagy orgonista szólójának kottáját" ....igen, megnézheted, általában üres, ha tapasztalt zenészt céloznak meg, de ha peched van találhatsz ilyemit is leírva egy biztosra játszó aranzsőr művében, esetleg 10 peccel a recording session előtt, aztán kapaszkodhatsz a pénzedért...
  https://youtu.be/6fyRhdojX08
-...és precízen kiírt szólóokat megadhatnak "nagyoknál" is speciális esetekben, mint pl. "klónozott" történelmi utalásoknál, tribute-produkcióknál, -(mai Ellington v. C.Basie, L. Amstrong v. még "horribile dictu", Deep Purple  klónzenekaroknál  is!, stb )-
...Jó hogy idehoztad a példát!: "...Jon Lord előtt találtam. Mégis, szerintem amikor a banda játszik, nem hiszem hogy hangról hangra, taktusról taktusra van meghatározva szerepük"...-biztos nem, de az adott összprodikció lábraállításához J.L. is ki kellett hogy tegyen egy -nyilván rászabott - kottát, és nem esett le a korona a fejéről -s nyilván kiismerte magát benne...

Ismertem elsőrangó jazz-improvizatőröket, akik büszkébbek voltak arra a hírnevükre, hogy ha kell a "légyszart" is leolvassák!..
Összefoglalva: a szükséges és hasznos kotta-világ -pláne manapság - százféle arculataban jöhet elő, s ebből alkalomhoz és szükséges változatokat alkalmaznak világszerte, magánhasználatra v. közcélra, -majd minden stílusban! -  jó okkal...(legalábbis profi vagy csak egyszerűen praktikus körökben...)- és ez úgy vélem a magukat mindenben különkategoriának minősítő Hammondosokra is vonatkozhat...

- Alan Hawkshaw ("esztrádzenész!!") ügyében még tavaly valamikor megtartottam ismertető és "védőbeszédemet"- de talán nem baj ismét idehozni, megérdemli...               -V:

Előzmény: tehtube (24033)