A korábbi 7407 sz. hsz.-om tanusága szerint már a Hatsu 2023.-at követően felmerült bennem az, hogy előállhat az a helyzet, hogy a grúz a Juryo-ban lesz kénytelen folytatni és még azt is megkockáztattam,
hogy ebben benne lehet még egy intal esélye is. Most, a Haru 2023. Banzuke ismeretében, továbbra is megkockáztatom, hogy még mindig benne van ez utóbbi esély a történetben. leginkább amiatt, mert bár időről-időre még képes a régi önmagához felnőni és a puszta erőfölényével élni, ám - legtöbbnyire már - nagyon szembetűnő, hogy alaposan "elrepült felette az idő vasfoga" és a 35 év az ő esetében és egykori stílusa következtében, szemmel is jól észlelhetően elhasználódott fizikuma nagyon sokat nyom a latban.
A másik delikvens, aki látszólag hasonló mélyrepülésben van, Ichinojo, aki azonban merőben más eset.
"Csak" 29 éves, így az ő esetében szóba sem jöhet az, hogy ez a mostani visszalépés nála is az intal esélyét villogtathatja meg. Ha jól emlékszem, Ő valami fegyelmi ok következtáben juthatott a kényszer visszalétetpés sorséra a Hatsu 2023.-on és én még azon is csodálkoztam, hogy M7 emeletről akárcsak
0-0-15 eredménnyel is vissza lehet pottyanni a Juryo-ba. Valahogy úgy képzeltem (eredetileg), hogy a
Haru 2023. Banzuke-n valahol a Makuchi legalján fog landolni. Nem így történt, Ő a Juryo 3. emeletéről vághat neki (már - ha egyáltalában az Ő eltiltása mostanra kifujt és valóban rajthoz állhat). Részemről remélem, hogy ez fog bekövetkezni.
A két emlegetett Makuchi - újonc (Hokuseiho és Kinbozan) mellett - legalábbis én - (épp a korábban már megrágott izgalmas előélete miatt) Ochiai Juryo - beli bemutatkozására is volnék felettébb kíváncsi. így mindenek előtt arra, hogy meg tud-e kapaszkodni elsőre, de még inkább arra, hogy vajon a képességei birtokában, amivel eddigi villámszerű pályafutása alkalmával ilyen magasra jutott, képes lesz - e innen
is hasonló módon tovább is előre-menetelni. Az szinte már mellékes kérdéssé fajult, hogy most (teljes joggal feltehetően) Asanoyama visszakerülhet a Makuchi - ba és milyen sebességgel lesz képes vissza-kapaszkodni a korábbiakan már bejáratott Ozeki - poziciójába.
És a végére marad a talán leg-kézenfekvőbb kérdés, a Yokozuna továbbra is kényszer-szabadságon tölti
a Haru Basho - t és ennek tudatában Takakeisho ez alkalommal képes lesz - e meg-ugrani a promóció
magasudró lécét. Ilyen esélye, a 2023. Natsu - val kezdődőleg, talán még egy alkalommal már nem fog kínálkozni a számára.