Spark Creative Commons License 2000.03.28 0 0 140
Sziasztok.

MacFly -> Bár nem értem, mit értesz azon, hogy melyik hogy jött be, azért valamit kapisgálok.

Sajna a Dűne cikluson és a Dosadi incidensen kívül nem olvastam mást Frank Herberttől, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy őt tartsam az egyik legnagyobbnak. Érdekes módon nem is annyira az írói teljesítménye fogottt meg, bár kétségtelen, hogy őstehetség ebben a minőségében is. Sokkal inkább tartom egy időtlen filozófusnak, aki a múltat páratlanul képes összegyúrni a jövővel, hogy elhelyezve a jelenben megkezdhesse az olvasó eme gondolatgombolyag kigöngyölítését.

Én egyébként meglehetősen gyorsan olvasok. Legalábbis ezt hittem, amíg nem kezdtem bele a regényeibe. Sokszor órákba telt 5-6 oldalt megemésztenem, mert maradéktalanul ki akartam élvezni az ízeket.

Hogy melyik műve tetszett eleddig legjobban? Nos, ez egy nehéz kérdés. De azt hiszem, az a válasz, hogy második Bibliaként emlegetem a Dűne Istencsászárát, megadja rá a választ.

Viszont ha már itt tartunk, lenne pár kérdésem, amivel kapcsolatban kíváncsi lennék a véleményetekre. Szerintetek kiről szól a Dűne ciklus? S tulajdonképpen miről szól? Mi az a központi gondolat, ami köré Herbert felépítette? Belehelyezte-e magát a művébe, s ha igen, kinek a szerepébe?

Lehet, hogy ezekre már érkeztek válaszok, ha igen, akkor ezegyszer essetek az ismétlés bűnébe, legyetek szívesek!

Előzmény: MacFly (139)