voty Creative Commons License 2000.03.28 0 0 465
Tiszteletem minden emberi hozzászólónak!
Szia Betyár!
Örülök, hogy végre találok olyan 'fórumot', ahol veled és hozzád hasonló döntésre jutó anyákkal(esetleg apákkal) beszélgethetek.
Magam részéről ellenzem az abortuszt, azaz nem tartom jó dolognak; mind ahogy - gondolom - az itt megszólalók mindegyike teszi. Továbbá a méhben élő magzatot embernek tartom, azaz elvetetését emberölésnek; ezzel csatlakozom a társaság másik feléhez.
Viszont kérlek Téged( és minden itt "megjelenő" sorstársadat), ez ne gerjesszen benned előítéleteket! Tisztelem mások véleményét, még akkor is, ha az ilyen fajsúlyos kérdésekben mond is ellent az általam gondoltnak. Van annyi fantáziám, hogy az enyémtől merőben különböző gondolkodásmódú embereket elképzeljek, és őket velem egyenrangú embereknek tartsam. Azonkívül remélem van bennem annyi empátia, hogy át tudom érezni a másik ember szenvedését és szorult helyzetét, még akkor is ha nememnél fogva átélni nem is tudom.
Komolyan érdekel, hogy mi történt Veled(illetve a többi abortuszt végző hölggyel), milyen konkrét történések, helyzetek voltak, amelyek erre késztettek Titeket! Hogy éltétek meg a döntést, kinek a segitségét vettétek ahhoz igénybe, mik voltak a főbb érvek(ez a megtartott gyermekeknél is érdekel, sőt...)? Milyen utólagos hatásai(lelki és testi) voltak az abortuszaidnak? Mivel védekeztetek (sikertelenül) és azóta mivel(ez sikeres-e)?
Sok, a fentiekhez kapcsolódó válaszmondat, félmondat elhangzott már, de mivel ezek rendszertelenül, azaz éppenhogy rendszeresen sarkítva, humorizálva, nem komolyan véve szerepeltek, kérem válaszol(jatok)!
Pedig úgy gondolom, hogy a topiknak nem(csak) az elvek és az érvek sorozatos (és ismétlődő) ütköztetéséről kéne szólnia, hanem az abortuszon átesett és 'átesendő' nők problémáiról! Kérek tehát mindenkit, hogy valós, konkrét problémákról írva és azok emberi oldalát megismerve (és azokra empatikus emberek módjára reagálva) beszélgessünk!

Üdvözlettel
CsM

ui1. Mennyire volt valós, hogy egy fél évig nem kaptak csokit, banánt, mozibamenést a gyermekeid? Elvonatkoztatva(:-)): Mennyi volt az egy főre eső jövedelmetek akkoriban(mikor is? márcsak az infláció miatt)? Mennyibe került valójában az abortusz?
ui2. Magamról annyit, hogy 2 lányom van, 1 és 3 évesek.
ui3. a próba csak azért volt, mert már rég léptem be és nem voltam biztos a jelszavamban.

Előzmény: Fórumbetyár (349)