james69 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 19951

Más a fagyvédelemmel kapcsolatban eddig nem igazán láttam igazi áttörést ezen a téren ,de most hogy voltam a holland alma bemutatóján  konkrétan az f-airgo es a wepifrostfans gépeket mutatták be az első mobil a másiknak van telepített fix és mobil típusa  is .Az f-airgo esetében érdekes volt a működési elve , 17 m magasságból szívja le a levegőt a másik nem kellett működés közben lisztet használni szemléltetéshez a földön lévő faleveleket felemelte a fák felé mintha lebegtette volna a másik  wepi is mobil volt a bemutató miatt 12 m magas a gép lapátok  4 m átmérőjűek voltak kicsit hangos lakó környezetben használata kérdéses lehet, első hallásra a fordulatát többnek saccoltam mint kiderült  csak 1000 fordult  a  hatásáról kicsit bővebben  360 fokban körbe fordul  jó -jó zúg meg ott forog magában vártam a hatást kb 30-40 m lehetet  tőlem mikor  úgy fordult  hogy a forgó lapátok mögött álltam az összes falevelet a földről elfújta  meg a  baseball sapkát is hát nem semmi reakciót váltott ki belőlem a helyszínen történő tapasztalás alapján .Én arra a megállapításra jutottam , hogy aki teheti indokolt a két gép együttes használata ezzel is kiküszöbölve az egyedi terep  és domborzati

viszonyokat.