szalonna
2000.03.27
|
|
0 0
45
|
Kedves europeer,
"Nem kell szidni egy kormanyt egy kulfoldi elott, de beszelni lehet rola. Ne feledd szalonna, hogy mi most az index.hu-n vagyunk es nem egy kulfoldi asztaltarsasagban."
Igazad van, itt természetesen mindenkit lehet szidni. A kérdés azt hiszem egy külföldi asztaltársaságra vonatkozott, én pedig default szerint egy olyat képzeltem el, ahol "viselkedni" kell, mert az ember kb ismeretlenekkel jön össze. Ilyenkor - szerintem - szokás az, hogy az ember nem beszél (legyünk gonoszak: nem tart kiselöadást) olyan témáról, amihez csak ö ért, a többinek meg hallgatnia kell öt. A saját ország belpolitikai helyzete tipikusan ilyen, mert ezt az ember csak maga ismeri. (Mindez nem igaz viszont egy összeszokott társaságra, akik tudják, hogy mindenki ismeri az illetö kormányt, mert sok éve ott élnek abban az országban stb.) A "kormány szidása" fordulat pedig helyettesithetö "bárminek a szidásával". Társaságban szvsz nem illik dolgokat szidalmazni, mert olcsó dolog, és az embert panaszládának nézik. Egy igazi europeer csak az EU-t szidja :-) De azt is csak úgy halkan, mert azt már mindenki unja (már az EU-n belül:-)
Szóval ezek a szabályok szvsz kb ugyanazok belföldön és külföldön.
Üdv
szalonna |
Előzmény: europeer (41)
|
|