"Ugyanazokat az zavaros dolgokat ismételgeted, felesleges válaszolni rájuk.<<───>>Kíváncsi vagyok, hogy honnan származnak ezek, és hogyan sikerült ilyen formában összeraknod."
érzed az ellentmondást? kérdéseimre nem válaszolsz, de érdekel származásuk. miért? talán az is lehet, mert ítélkezés van írásodban, hogy nem a gondolatot, hanem bulldog módon a személyt is ítélnéd szokatlan gondolatai miatt.
"Mert ugye az einsteini relativizmus szerint nincs gravitáció, (csak téridő-görbület), de nála gravitációs mező sincs."
örülj neki, hogy az általad folyamatosan ismételgetett "garvitációs mezőt" fogalmat bevontam Einstein gravitációs elméletébe, adva ennek tartalmat.
"Ha nincs gravitáció, akkor gravitációs mező sem kell."
Einstein nem azt mondta "nincs gravitáció", hanem ezt "a gravitáció nem erő", vagyis nincs tömegvonzás. a gravitációs erőt bizonyítandó keresték a gravitont, mert ha a gravitáció eré, akkor ahhoz szükséges energia. a gravitációs erőt szolgáltató energiát a graviton nevű részecskével társították. mivel nem találtak ráutaló, v. hasonló részecskét sem, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy a gravitáció nem erő, vagyis nincs tömegvonzás.
Einsteinnek igaza volt. a gravitáció nem erő, nincs tömegvonzás.
az általad emlegetett gravitációs mező erővonalakban létezne a mágnességhez hasonlóan. ezt én elvetem, de a "gravitációs mező" fogalmának értelmet adva azt mondom, hogy legyen ez a mező egy a téridőben lévő rendszer központi égitestétől kinyújtott távolság a térben, amely még lehetőséget biztosít egyébb égitesteknek a központi tömeg által véghezvitt fő mozgásirányok követésére. ez a Naprendszerhez viszonyítva az Oort felhő legszélső égiteste. így aztán a mező, mint fogalom nincs kidobva és a központi tömeg által görbített tér azon nagyságára utal, amelyben még hatással lehet egyéb égitestekre.
"De nálad van gravitációs mező, de nincs gravitáció (tömegvonzás)."
remélem kielégítő volt a válasz.
"A te elgondolásodban logikát nagyítóval sem találni."
talán ha a "nagyítót" megfordítanád ...!