james69 Creative Commons License 2023.02.22 0 0 19934

Fitoplazma kontra fitoplazma .Saját ültetvényemről tudok csak nyilatkozni olyat még nem tapasztaltam hogy őszibarack fitoplazmátol  múlt volna ki ,de kajszinál igen 2012-ben sajnos nem jegyeztem fel kb 30-40 db kajszi ment ki 12 éves fákról beszélek erejük teljében ja hogy gutaütés lehetett nem azt én kaptam lehet ezért nem lett rendesen dokumentálva a db szám .Egy fizikai blokkban van nekem alma,őszibarack,körte,kajszi érdekes módon csak a kajszik pusztultak ki értitek egyszerre mindenféle előzmény nélkül most lehet kombinálni vírus  is szerepet játszott nem hiszem mert ha 1-2  fa vírusos volt ,de a többi nem.Szakmai napokra  megyek  most a holland almához ahol  metszési bemutató, fagyvédelmi, talajlevegőztető gépek bemutatása mobil szélgép a neve talán wepifrostfans  ha jól emlékszem  szó lesz fagyvédelmi eljárásokról gyümölcs fajtainnováció  legújabb eredményeiröl meg még egy két szakmai előadás remélem majd szóba kerül a fitoplazma is ha nem akkor majd rá kérdezek  mik a legújabb eredmények ezzel kapcsolatban.