phls Creative Commons License 2000.03.27 0 0 301
Kedves retix!

Internet Explorert 4.5-öt használok Macintosh-on. Nálam az ô meg az ű macskakörmösen látszik. Megírtam: nem tudom, hogyan kell csinálni, csak tapasztalom, hogy egy csomószor nincs baj e két betűvel, nálunk meg van. Ez miért értetlenség? Végignéztem a karakterkészlet beállítási lehetôségeit a böngészôben. Sehogy sem tudtam magyar ô-t, ű-t csiholni az oldalra, s a beállítás mindig visszaugrott Western (Latin 1)-re. Ez nem mutat valamit?

E topik nyilvános. Jól tudjuk, szokás, hogy ha valaki rátalál egy ôt érdeklô topikra, akkor Ádámtól-Évától elolvassa. Ekkor biztos, hogy elugranak a honlapunkra, és valószínűleg nem lesznek boldogok az ötlettôl, hogy alakulófélben van egy szervezet (kommandó?), amely – a "jóindulatát" elnyerendô – vért szándékozik velük pisáltatni. Még akkor sem repesnek az örömtôl, ha amúgy laza fickók, értik a tréfát.

Úgyhogy szerintem a névválasztékból sürgôsen ki kellene venni a kommandót. A vérpisálást meg a "Küldetésünk" oldalról (!!). Apropó, még mindig nincs fönn az összes névjavaslat. A "célkitűzés" fölösleges, bôven elég a "cél" is.

Céljaink közül az elsô kettô helyére a következôket tenném:

– A durva nyelvi hibák ellen küzdünk.
– Az elkövetôit figyelmeztetjük, és javaslatot teszünk a hibák kijavítására. Ha kívánja, segítséget és tanácsot adunk egyéb nyelvi kérdésekben is.
– Célunk, hogy kitüntetés legyen viselni a nyelvi tisztaságról szóló tanúsítványunkat. A fonákjáról nézve meg szégyenfolt legyen a MagyaROSSZ plecsni a delikvens honlapján. (Vagy vmi más név vagy a jelképed.) A megmérettetést nem vállalni meg gyávaság legyen.

Retix, tiszta Lego voltam, nem tudok már építôbb lenni. Illetve a macskakörmökrôl tudok érdeklôdni. Meg kell értened, hogy aki ilyen esetben nem vállalja a büntetô funkciót, az is ember. Sôt.