ModellH0 Creative Commons License 2023.02.19 -1 3 32828

Nem tervezek blogot, sokat kellhet vele foglalkozni, nagyon időrabló lehet. Minden tiszteletem annak, aki ilyeneket készít!

Most még beteszem ezt, mert Benbe mindig azt mondja statikus az Ecos helye (mint Z21-é is csak azon egy gomb van).
De ne felejtsük el a mobil vezérlőjét, amin szintén motoros sebesség gomb van és kapott 4 paraméterezhető nyomógombot is.

Bár ennek ára elég borsos, de a hardvert kell megfizetni igazából. Sima mobilodon nem lesz forgatógomb és kb annyiba kerül, mint egy olcsóbb mobiltelefon.
Bevallom azt is, hogy ritkábban használom, mint a statikus központot, ezért olyan sok tapasztalatom nincs vele.
A mozdonyokat, képeket, funkciókat átveszi a központtól. Ha valami újra váltasz, ami még nem volt a kézi vezérlőn, akkor lehet "érezni", hogy "letölti" az adatokat a központról.

A 4 gombnak kiválasztható funkció listájának egy része van a következő képen. Sok lehetőségből lehet választani (scrollozni kell). Utasításokat vagy funkció gombokat választhatunk.
Én például az Irányváltást, Mozdonyválasztó listát, Pálya STOP-GO-t és az aktuális mozdony STOP funkciókat raktam fel a négy gombra, de mindenki szabadon állíthatja kedvére.

Előzmény: Törölt nick (32826)