james69 Creative Commons License 2023.02.19 0 1 19897

Szerintem is gondold át a kajszi újratervezést .Az egy dolog mit írnak az csak egy támpont hozzá kell tennem amilyen fajtáim vannak nem csalódtam bennük és minden elfogultság nélkül mondom ezt talán a ceglédi arany ami kilóg a sorból természetesen ezt is sokan dícsérik.A kajszibarack nagyon érzékeny a túlkötődésre ,tápanyag ill csapadékra , napsütéses órák számára nem véletlenül írják sokan  pl :ezen az éven nem olyan a barack íze mint tavaly.A fagy állóságot tekintve az időjárási viszonyok a döntőek mennyire előrehaladott állapotban van a fa virágzása  pl az ország nyugati része kb két héttel előrébb van mint a keleti .Sokat számit a terület elhelyezkedése egyébb helyi adottságok domboldal ill síkterület ,fagyzugos stb….Saját ültetvényemben a 20-21-22-es évben nem fagyott le egyik fajtám se koraitól a kései fajtáig bezárólag  .A külföldi fajtákra visszatérve vannak sikeres befutott nagyon produktív fajták ,de azt ne felejtsük el hogy ezek generatív nagyon termékeny fajtáknál pl nagy üzemnél nem megoldott a termés ritkítás  vagy nem kellő érettségben szedik le a gyümölcsöt ,így ellehet képzelni milyen íz világgal bírnak ezek a barackok az áruházak polcain.A gyümölcs a fán érik be esetemben a farbaly a korán kialakult színezettség ellenére sem volt piac képes az íze miatt majd többszöri kóstolás után lehetett eldönteni most szüretelhető.

Előzmény: Törölt nick (19894)