Köszönöm hogy felhívtad a figyelmemet.
A hozzászólások a (19226 -+20) "Kioto" kajszit emlegették, mint nagy fagyállóságút.
Az egyik topiklakó képet is tett fel, hogy -5°C-os fagyok után is termett, ellentétben
a többi fajtával.
Azt írta lekvárnak is jó, és pálinkája is nagy elismerést kapott.
Bár ízvilága kicsit különbözik a magyar kajsziétól, de nagyon jó.
((Kevesebb a magyar vonás, van benne egy kis japán vonás, azt írja...))
(Ízes és aromás, nem úgy mint a piaci fajták egy része.)
A "Kioto" kajszi kapható a google szerint hazánkban.
(Talán nagyobb a kínálat és a választék mint gondoltam.)
A fagyállóságot kiemelik mindenhol, a betegségekkel való ellenállóképességet
ahol eddig rákerestem ott nem emelték ki sehol.
Igen, és itt van a "Samurai" kajszi is, erre is rákerestem.
Ő is kapható Mo-on.
Talán jobban körbe kellene járnom a témát, többet utánaolvasni.
Akinek van még ötlete, kajszi típus amit a figyelembe tud ajánlani, tegye meg, megköszönöm.
Még idén is van valamennyi idő újragondolni mindent.