sylvie
2000.03.26
|
|
0 0
80
|
Hello Raddi!
Örülök, hogy megnézted a JCS-t, nekem csak egyvalami nem világos. Nem kevered Te véletlenül Gregorovits Tamást és Kárpáti Norbit? Gregorovits ugyanis pécsi és alapjában véve egy együttes énekese (ha jól tudom), ráadásul szakállas-bajuszos, szóval szőrmók. Kárpáti Norbi (valóban játszik Jézust is néha) ellenben színész lenne, vagy mi (a színművészetit legalábbis elvégezte). Az persze egyértelmű, hogy sokkal jobban énekel és táncol, mint ahogy játszik (általában a musical-színészek legfőbb hiányossága), de hidd el, tud jó lenni, főként ha egy kis iróniát is csempészhet a szerepébe (Hud a Hairben, Figaro a Sevillai borbélyban, Bóni a Csárdáskirálynőben, stb.). Júdás nem ilyen szerep.
Ez a magyar fordítás egyébként engem is idegesített (valahol írtam is róla). Ahhoz ugyan lusta voltam, hogy az eredeti szöveggel összevessem, de így is zavaró néhol. Jézus és Júdás „Édesként” való emlegetése enyhén szólva furcsa számomra. Örömmel olvastam viszont, hogy a kiegészítő emberkék megtanultak énekelni. Én is novemberben láttam, akkor még botrányos volt. Ha tényleg sokkal jobbak, mint akkor voltak, csak csatlakozni tudok hozzád, Raddi: érdemes kirándulni egyet Pécsre és megnézni ezt az előadást! |
Előzmény: Raddi (79)
|
|