hi, iore & others.......
a suzuki-volvo ütközés az tényleg nem hét rétegből kettővel végződik a volvo részéről.
én konkrétat tudok írni kettőt is.
az egyik egy suzukiSwift-volvo940kombi találkozás ugy, hogy a volvo-ba a hátsó-oldalsó sarokkal belement a suzuki. olyan kicsit oldalrol, kicsit hátulról. olyan vol, mint amikor kézi váltós kocsinál leugrasz a kuplungrol és ránt egyet... csak sokkal nagyobb.....a suzukinak leesett a lökhárítója, betört az index, a lámpa, felgyűrődött a motorgáztatő sarka, begyűrődött a kerékhez valami fém, kiszúrta a gumit és elbaszta a felnit. a rendőrségi jk. szeint 55-60-nal jött.
a volvo odébb ment kb 1m-t (pedig a féken volt a lábam - automata), fehér színű lett a lökhárító és lerörörr a hársó lámpa 1x1cm-es széle. ennyi. a biztosító felvette lökhárító csere, lámpa csere, hátsó műanyagok-futómű átvizsgálása. fizetett 210e huf-ot, nem kértem számlát, azt mondtam nekik, hogy én szereném megcsináltatni. kifizettem egy polírozásért 5e huf-ot (nem fényezett a lökhárító, sima fekete műanyag, amivel leszedték a fehér dzsuvát róla (a suzu fehér), a lámpát meg epoxiból kiegészítettem (kb 1x1 cm sarok).....
a suzuki költségeit nem tudom.
......
a másik storie: egy barom nem adta mega a jobbkezet a márc 15 térnél (én híd alól, ő a lánchíd felől, Y-ba érünk és én jövök jobbról), csak megnyomtam a duzdát, de számítottam rá, hogy nem áll meg. befordul a térre a parkolóba, én is oda megyek. már nincs eszembe a storie, amikor valaki ezellel tolat, mintha ki akarna centizni. mellém ér megáll, akarok szolni, hogy ha még jön 10-15 cm-t letöri a tükrömet. átszól egy bunkó kigyúrt barom, hogy mi a f@szt dudálok, meghogy nem látom, hogy jöm, így ugy elagyal....mondom neki, hogy a jobb az jobb, de ha gondolja, legközelebb szóljon és előre engedem......
erre a figura begurult és R, aztán padlógáz, 1 sec és recccsss.... az én tükröm behajolva, a vadi új bömcsié meg romokban lóg, a tükör meg szilánkokban a földön........
én meg D....aztán el......
otthon megnéztem, a tükör hátulján nincs nyom....
.........
háát, ez a két storie, ami a volvo - más autó koccról szól......
azért nem olyan rossz autó az a volvo :))))))...