Újabb agyszülemény a névre: Nyelvilág. Utal arra, hogy a nyelv ügyében legyen világosság a fejekben, másrészt az internetre, akarom mondani a világhálóra.
Kedves retix!
Nem értetted meg mondanivalóm lényegét. Semmi kötözködô szándék nem volt bennem, miért is lett volna? Most forr a dolog, mindannyian szeretnénk nyüzsizni benne. Az anyázást meg hol láttad, nálam ugyan nem. Nem ítélhetünk, ha mi magunk is rosszul csináljuk. (Különben is nagyon nehéz ítélkezni, mert korántsem minden fehér vagy fekete.) Fôleg nem tetszeleghetünk a döntôbíró szerepében. Hiteltelenek leszünk és ellehetetlenülünk.
Továbbá: régebben arról volt szó (rá is kérdeztem, csak nem kaptam választ), hogy honlapokat ÉS topikokat nézünk. Nem kellene elôször a saját portánk elôtt söpörnünk? Mi lesz, ha egy megbírált tulaj benéz hozzánk? Azt látja, hogy nyelvi babonát terjesztünk. Írod, hogy tárgyra nem jó az ôt, ôket. Fogd a nyelvművelô könyveket, és nézd át AZOKAT! A célokat (mindenféle kitűzés nélkül) nem kell hetente váltogatni, csak ki kell tűzni közelebbieket és távolabbiakat.
Még egyszer, hogy elejét vegyem mindenféle homálynak. Szerintem célunk legyen úgy dolgozni, hogy:
1. Az érintettek javító szándékúnak érezzék a minôsítésünket, fogadják is el, esetleg még tanuljanak is belôle.
2. A honlapok szponzoráló cége függessze fel a támogatást, ha a minôsítésünk indokolja ezt. LEGYÜNK TISZTÁBAN AZZAL, hogy ez nem fog menni máról holnapra. Hogy ennyire adjanak (a nyelv tisztaságára és) a véleményünkre, azt NEKÜNK KELL KIÉRDEMELNÜNK hosszú, kemény, igényes munkával (és még egy csomó ötlettel...).
3. Ennek pedig az egyik föltétele, hogy a saját házunk táján (topik+weboldalak) példás rendet tartunk.
Sajnálom, ez a véleményem, nem írhatok mást. Nem akarok kötözködni, nem is ismerlek. Viszont mindenkit szeretnék megismerni a személyes találkozón!