Mad(árk)ám :-))))
Megnyugodtál már? Miközben üdvözlő soraidat olvastam, több gondolat is felmerült bennem. Kérlek, olvasd el lassan, figyelmesen.
1.) Ha azt akarod elérni, hogy ne zavarjam kutyások egymás közötti bájcsevgését, akkor azt a következő (általam udvariasnak és főleg: informatívnak tartott) módon is megtehetted volna:
Elképzelt helyretételem:
"Kedves ht, vagy egyszerűen csak figyusz ht.
Azért hoztam létre ezt a topicot, hogy mi, kutyások néhány problémát megbeszéljünk egymás között. Ez a téma pont olyan, aminek sikere a hozzád hasonló problémáktól senyvedőkön segíteni próbál, ha nem is 100% hatásfokkal, mert ezt tőlünk, kutyásoktól azért ne várd el. (Tudod, a jószándék megvan, de csak egy határig: a kutyánkról akkor se mondunk le, ha te belegebedsz, vagy szét kell költözniük a kutyásoknak és a nemkutyásoknak) Ezért arra kérlek, kedves ht, hogy most ne zavard a társalgást. Megértesz engem?"
Nos, ebben az esetben már régen itt se lennék. Majd később, amikor Ti befejeztétek, nyitnék egy másik kutyás topicot, az én elképzeléseim és felvetett téma szerint.
2.) Megint egy javaslat: én arra szoktam törekedni, hogy a hozzászólásaim akkor is felvállalhatók legyenek számomra, ha a vitapartnerem szemtől szembe áll velem. Amit eddig itt leírtam, az mind ilyen. Az is, amit esetleg erősnek érzel, de én meg tudom indokolni. Az olyat viszont, hogy "húzzá' e' abüdösfrancba..." nem tudnám pironkodás nélkül megismételni, ha a vitapartnerem (Neked mit jelent ez a szó?) hirtelen megjelenne előttem.
Egyébként NEM sértődtem meg, ennél sokkal többet is elviseltem már.
3.) Egy példával kezdem a következő gondolatot:
Tegyük fel, hogy Te szét akarsz osztani néhány milcsi forintot a piros sapkás hajléktalanoknak. Kiállsz hát az utcasarokra, és felhajítod a pénzt a levegőbe. A következő pillanatban az összes hajléktalan, mint az állat, egymást taposva rárohan a szállingózó bankókra. A fehér sapkások is. Te pedig ordítozol: fehés sapkások húzzanak el! Ugye, röhejes lenne? Amint ott kiabálsz, miközben tolonganak és egymást taposság az emberek
Visszatérve a jelen helyzetre: azzal, hogy egy nyilvános topicot nyitottál, tudomásul vetted, hogy ide más véleményű és főleg: helyzetű emberek is írnak. Ha ez zavar, akkor írj néhány cédulát, ilyeneket: "Az ember csak egy rákfene púp a Földanya testén" meg "drágajókutyák miért bánt titeket minden ember?" meg hasonlókat. Ezeket a cédulákat felakaszthatod a falra, magadra zárod az ajtót, és amikor elbizonytalanodsz, csak felnézel ... :-)))))
5.) Ki az a Tóth Kálmán, akit említesz? Fontos lenne, megköszönném a közelebbi infót. (És akkor el is húznék, lásd, velem lehet egyezkedni :-))
Kedves Asenki
Gondolom, Te sem akarsz ITT vitát nyitni az autózásról, ezért az ilyen irányú további hallgatásom nem jelenti azt, hogy más topicban nem szívesen vitatkozok e kérdésről. (Később fogok nyitni ilyen témájú topicot, de most még nem tudom felvállalni)
Ami a különféle környezeti ártalmakat illeti, beleértve épített és tágabb környezetünket: itt én pont azért fárasztom a számat és az ujjaim hegyét, hogy végre valami hívatalosan elfogadott, törvényileg támogatott, a lehetőségekhez mérten objektív eljárások legyenek ezeknek az ártalmaknak a mérésére ill. számszerűsítésére. Ez igen szerteágazó kérdés, ha belegondolsz. Jelenleg az általad emlegetett ártalmak folyamatos ellenőrzésére hatalmas pénzek vanak biztosítva, emberek, eszközök vannak beállítva, a be nem tartás -- elvileg -- szankcionálva van, stb. (csak egy apró példa az autók zöldkártya vizsgálata).
Ezzel szemben hallottál-e arról, hogy a zajártalmat műszerrel mérték volna Magyarországon egyetlen egyszer is, egy kutyaugatástól szenvedő ember panasza nyomán? Ugye nem. Én azt szeretném elérni, hogy ilyen (is) legyen.
Másrészt pedig: az, hogy más is zajong, a Te lelkiismeretednek felmentést ad, vagy csak úgy leírtad, egy kis formális érvelés kedvéért, hadd rágódjak egy kicsit a cáfolgatásával? :-))
Az a megállapításod, hogy engem minden zaj zavar, nem igaz (hisz nem is ismersz). A közlekedés zaja például nem, legalábbis az ésszerű határok között. Ha műszerrel megmérjük a zaj erősségét, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a kutyák zaja engem kb. 40 decibellel alacsonyabban zavar, mint a közlekedésé. Ennek részleteit és okait talán majd egy másik -- általam nyitott -- topicban fogom taglalni, ha innen kiszállok. Ha azonban érdekel, akkor a "szájkosarat ..." című topicban el tudsz olvasni ehhez egypár előzetes gondolatot.
Kedves Mike
Mike llmég, ha már a fejemet is levágtad? :-))) Egyébként én is jót röhögök egy-egy jó viccen. Azt, hogy "be vagyok csavarodva" nem most vágják először a fejemhez. Hát nem tudom, lehetséges, mert nincs éles határvonal a becsavarodott és a benem csavarodott emberek között. Bár ugyanennyi erővel én is becsavarodottnak tarthatnám a kutyatartók egy részét. Ez így nem vezetne sehová.
Azzal az ilyesztő dumával, hogy ölni tudnék..., elsősorban egy kicsit provokálni akartam ezt a sok tunya embert, akik itt a törzsasztal körül ülnek. :-)) Természetesen MÉG :-)) nem öltem meg senkit, remélem nem is fogok. Valamint inkább a probléma nagyságát szerettem volna érzékeltetni. (Sokszor bebizonyosodott már, hogy az egyes szavak kissé eltérő értelműek és főleg eltérő hangulati jelentésűek az egyes emberek számára. Ezért is ritka, hogy olyan emberek sikerrel vitatkozzanak, akik nemcsak középfontos részletekben, hanem az alapokban is eltérnek egymástól.)
Végezetül mindenkinek
Nem akarok vészmadár lenni, de -- sajnos -- az általatok eddig felvetett módszerek tapasztalataim szerint nem hatékonyak. Én is ismerem ám a kutyákat, ne gondoljátok, hogy nem, van belőlük részem bőven, hajjaj... Ettől eltekintve tiszta szívemből kívánok sikert minden ilyen irányú próbálkozásotokhoz, mivel ez meggyőződésem szerint a közérzetünket és a minket körülvevő világ élhetőségét nagyban javítja.
Ezzel egyelőre (valószínűleg végleg) kilépek Tőletek, hogy ne zavarjak senkit. Kedves Madárka, várom azt az infót.
üdvözlettel
ht.