A gyalukés vastagsága 3mm. (kettő db. van belőlle a tengelyen) A tengely átmérője 10cm. ebből állnak ki kb. 8mm.t a kések.
A fordulat kb. majdnem mindegy, persze nem, de működik gyorsabban és lassabban is.
Annyi, hogy minél nagyobb fordulattal megy, annál apróbbra darál, illetve magától értetődően látványosabban húzza be az ágakat. Ha minden igaz 60es szíjtárcsa van a motoron, illetve nyolcvanas a tengelyen.
Próbáltam gyorsabb fordulattal is, de az öt lóerős motor nem túlságosan combos ugye.
Illetve így kényelmesen pakolja az ember fél gázon is.
Esetleg ha valaki készítene, arra mindenképp ügyeljen, hogy vagy röpsúlyos szíjtárcsát használjon, vagy valahogy oldja meg, hogy ne kelljen hajtania egyszerre induláskor már a tengelyt a motornak, mert szétmehet a berántó, nehezen indul és a leállításnál se jó ha a motort mégy gyepálja a tengely. Én egy ledobott fűnyíró traktor szíj feszítő görgőjével oldottam meg ami aztán szét is ment, most veszek egy fémet, mert ez műanyag volt. 5.000.ft.ba kerül egy görgő. Hatalmas kiadás lesz ahhoz képest amiből az egészet kihoztam :D Szinte nullába van.
Ágaprítós fórumba ez szerintem gyilkos eszköznek számítana :D
Olyan körökben az a gép amihez valaki legyártatja mással a tengelyt, egy másik emberrel készítteti a késeket, még valakivel a vázat, garatot.
Majd nagy mellel árulja a saját készítésű gépet. Figyelem egy ideje ezt a dolgot........