Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.02.04 0 0 400

Ha nem reagáltál sem a minox-ra sem a fina-ra (vagy a kettőre kombóban), akkor jó eséllyel a "non-responder"-ek közé tartozol, de ami a meglepő, hogy sok esetben ilyenkor is működik a duta. Tegnap olvastam a redditen egy srácról, aki szintén nem reagált a finasteride-re és az 5%-os minoxidilre sem, és elkezdte a 0,5 mg dutasteride-t majd a RU-t (RU58841 - egy újabb fejlesztésű anti-androgén) használni, és nemcsak stabilizálódott a haja, de teljesen visszaerősödött a hajvonal részen is (állítólag a RU miatt, ezt azért nehéz megmondani).

A srác korai stádiumban volt (Norwood 1-2 körül), fiatal (24-25 ha jól emlékszem), de a lényeg, hogy a finasteride nem igazán működött nála (ráadásul a fina-tól tapasztalt libidó csökkentést, míg a dutasteride-nél szubjektíven inkább javult a libidója a megszokotthoz képest, amiben van ráció, mert a DHT-szint csökkenéssel elvileg arányosan nő a T szint, csak a mérték kisebb, mert a DHT szöveti koncentrációja töredéke a T-nak), ami a ritkább, de a duta+RU kombináció teljesen megállította a hajvesztését. Nálam a RU egyelőre "no go", jobban tartok tőle, mint anno a dutasteride-től.

Igaz, a pikkelysömörnél a dermarollert óvatosan használd, nehogy belobbantsa a gyulladást (és rontsa a hajtüsző körüli mikrogyulladást is), nekem seborrhea-m van, és már ott is necces sokszor. Ashton Kutcher is fiatalon kezdte, ahogyan Justin Bieber is (Bieber-nél kevésb látványos eddig, és ha jól tudom ő fina-t használ, ez nem biztos). Egyébként nem zárom ki, hogy Ashton Kutchernek műtétje is volt, már sűrű haj közé is végeznek. Itthon az egyik vizilabdásnak (azt hiszem Varga Dániel) is csináltak úgy műtétet, hogy volt haja (nem volt egyáltalán látványos a ritkulás), és közé sűrítettek, gondolom ehhez nagyobb gyakorlat kell, de kivitelezhető, Kutchernél (szerintem) volt valami hasonló a gyógyszer mellett.

Előzmény: AmazingGecko (399)