szuperfizikus Creative Commons License 2023.02.02 0 0 7457

"ha ez így lenne, akkor nem lennél a valóság része,... ha a tér nem valóság, csak egy "geometriai fogalom", akkor Te egy csak a geometriai fogalom része vagy, nem valóság."

Nem így van. Én a valóság része vagyok, de a tér nem. 

Vannak, akik azt gondolják, hogy a tér anyagi testek nélkül is létezhet. Ez azonban tévedés. A tér fogalma az anyagi testek közötti távolságból, a testek nagyságból és elhelyezkedési viszonyaiból született. 

Tehát anyagi testek nélkül nincs tér, mert ha nincsenek testek, akkor nincs közöttük távolság, akkor nincs a testeknek nagysága, nincsenek különféle elhelyezkedési formák. 

Térről valójában csak akkor beszélhetünk, ha vannak anyagi testek. Tér önmagában nem létezik. 

Vagyis a teret az anyagi testek hozzák létre, és ebbe lehet újabb testeket elhelyezni. De a tér maga nem anyag, csak egy fogalom. Fizikailag nem létezik. Nincsenek fizikai tulajdonságai. Nem látható, nem tapintható, nincs szaga és íze, nincs keménysége, mérete, stb.

Tehát én nem a tér része vagyok (és te sem), hanem általunk létezik a tér. És mi alkottuk meg a tér fogalmát. Én fizikailag létezem, de a tér nem.  

Előzmény: Halhatatlan Laikus2 (7455)