Ljubityel-2 Creative Commons License 2023.01.29 -1 0 32721

Kedves Mindenki !

"rézgaras"nak küldendő alábbi válaszomban köszönöm mindenkinek az elképzeléseimről elkezdett polémia folytatását:

"csikos-háTTú"

"STModell"

Természetesen azt egy percig sem gondoltam, hogy különböző gyártmányok,  különböző hajtáslánccal rendelkező konstrukciói, egymástól eltérő gyártmányú dekóderekkel ellátva , tökéletesen azonos CV-összeállítást igényelnének, vagy elfogadnának .

Azt feltételeztem, hogy a , pld. Roco gyártmányú Vectronok, azonos dekóderrel szerelve megkaphatják ugyan azokat a beállításokat, amelynél az órásmesterek után szabadon értelmezett "napi öt  perc késés/sietés" méretű eltérés az  természetes.

Amit Csíkos mester mondott a Piko-E11/TAMS LD-G-42 combóról annál sem gondolok olyan szélsőséges különbségekre, mint amilyen differenciát tapasztaltam Rivarossi és Roco búvárok között.

Mindezek után inkább lelki vágyódás a részemről egy kellemes, kényelmes  kezelőfelülettel (pld. ESU) rendelkező CV állítgató programmer , amellyel nem kívánok sem hang-file-okat szerkeszteni, sem pedig a dekóder működtető szofvereit módosítani, de az átmásolhatóság, sokszorozhatóság, elmenthetőség, kinyomtathatóság , táblázatos kezelhetőség előnye meglenne. 

Természetesen mindenkivel megegyezem abban, hogy a másolat csak másolat marad és egy új mozdonyon már nem adja azt az eredményt mint az első esetben, de kiindulási alapnak alkalmazható lenne, mint a dekóderek gyári alapértelmezése.

Ez lehetne a saját szájízem szerinti "alapértelmezés", amit lehet tovább alakítgatni, masszírozni az elmentett formában, bemásolni több mozdony dekóderébe.

Hadd lássam melyik hogyan reagál ugyanolyan paraméterek mellett és ez a próba csak egy egyszerű file bemásolását igényli nem kell ismét és ismét mozdonyonként végig menni a CV-ken.

Úgy érzem, hogy  egyetértek mindhármótokkal.

Köszönettel,

Ljubityel-2

nyugger-boomer

Előzmény: rezgaras (32720)