kirsan
2023.01.29
|
|
0 0
462
|
A szerviz 20 ezer kilométerenként esedékes, de én 10 ezrenként cserélek mindent. Ezért tudok vele elmenni 5-600 ezret. Viszont váltó olajat még sosem cseréltem kocsiban (1,7 millió km alatt:) ) Pedig biztosan kellett volna. De ennyi idős kocsihoz nem kaptál szerviz könyvet? Abban minden le van írva, de ha nem kaptál, az már valamit jelent. Ha bemész bármelyik Peugeot szervizbe, és odaadod a forgalmit, mindent elmondanak róla, hogy mi volt vele. Ha pedig nem tudnak róla, az is mond valamit! Ajánlom, hogy az Adblue tartály visszahívást is kérdezd meg, de szerintem ennyi idős autón, már túl vannak rajta. És az elektronika is tud csodákat tenni. Most egy hónapig a másik kocsimat használtam, hát volt meglepetés, amikor beindítottam. A régin pl. egy mosás után, leálltam áttörölni a kocsit, mire kulccsal a zsebemben(!!) minden elektronika beindult, ablaktörlő, spricni, elöl, hátul, lámpák, index, klíma kompresszor nélkül. fűtés. Levettem az aksi sarut 10 percre, és minden ok. De ez pl. mással is előfordult. És ha jót akarsz a nagynyomású befecskendezőnek, 60 ezrenként csak gyári gázolajszűrő. Én olajszűrőből is csak gyárit használok, és a gyári Totál olajat használom. Ez a 600 ezer km titka szerintem. |
Előzmény: szipipeti (461)
|
|