Különféle fórumokon is beszélgetek ilyen kisautó tulajdonosokkal, íme az egyik írás. Egy porlasztóra váró srácot megkérdeztem a tünetekről, hogy legyen szíves leírni hogy ő mit tapasztalt, mit látott, miben nyilvánult meg a hiba, stb.. minden érdekel, a legapróbb marhaságnak tűnő tünetet is írja oda. Hát összeszedte a gondolatait, és elküldte.
"Nálam a fehér füst,rángat,alapjárat ingadozás,meg olyan rossz hangja van mind ha csak közben egy henger menne,nem is gyorsul,meg a tankba fekete a gázolaj. Tehát van most baja szegénynek,de remélem,hogy hamar elkészül,és akkor újra működik rendesen,csak még nem tudom,hogy honnét szerzem be a porlasztót mert ezeket sajnos nem lehet fel újítani.Természetesen Lombardini motorról van szó. jah. fogyasztásom 5 liter feletti! "
Érdekesek ezek az apró "baromságnak tűnő", de szakembernél annál nagyon jelentőségű dolgok. Pl. fekete a gázolaj. Én ezért cseréltem szűrőt is, meg berángatott, megállt, az a szűrő már tényleg köpedelem volt, csere után többet nem állt meg az autó, de a gázolajom nekem is olyan fekete, soha senki nem kérdezte, nem is nézték meg még, aki megnézte mondta hogy biztos ennyire szutykos a tank, de mint a guba olyan fekete ez is tény.. a kipufogóból ökör nagy nyomással "fehér füst" a bemelegedésig nálam is van. Az alapjáratom nekem is olyan hogy minden csak nem egyenletes.. látom még a feszültség visszajelzőn is, ha amúgy nem érezném (de érzem, mert valóban egyhengeres jellegű kalimpálás, rázódás) ,hogy nem egyenletes.. melegen kisimul. Fogyasztást lemértem még a nyáron, azt hittem elszámoltam valamit, tankolástól tankolásig 5,5L. Lemértem azóta még 3x, de nem számoltam el, ez ennyi.
A srác konkrétan idehányta az én összes tüneteimet is, és jelentéktelennek vélt megfigyeléseimet is.