Én egyáltalán nem értek hozzá, soha sem volt dízel autóm se, így ez nem olyan csoda dolog, hogy nem tudom. Vakbelet sem tudnék műteni. A probléma sajnos azzal van hogy más se nagyon ért hozzá az autószerelők körében. Én annyit tudtam csinálni hogy az izzítást szétkötöttem, szikrázott (ezt a laikus is tudja hogy ebben az esetben 90% hogy hibátlan a gyertya.) Ennek ellenére adtam neki direkt izzítást (relé, kapcsoló, kis lámpa) hogy hátha. Nem igazán jött be. Mint mondottam egy hónapja, vagy másfél , (mikor is voltak azok az éjszakai fagyok, amikor minden nap kapargatni, jégoldózni kellett este 22-kor) ,akkor még azzal jártunk , másodmagammal. Beindult.. míg fújtam a fagyos ablakot addig járt, majd kijött a kolléga , és mentünk haza. Nem tudom hogy hogy megy ez a kompresszióhiányos történet, de furcsállom hogy akkor indult, most a 12 fokban meg le akar szakadni az önindító, és akkor se.. Ettől még lehet szar a kompresszió.
Megnézem még az alap dolgokat amit Bakancs írt, levegősödés (hátha valahol tényleg fellevegősödik ez a drága, bár 600x átnéztem a gázolajszűrő csere után, de soha sem lehet tudni), ejtőtankkal próba. A porlasztócsúcsokat viszont már nem tudom cserélni, azon egyszerű oknál fogva, mert valóban, jól látod, nem vagyok autószerelő.. fingom sincs, az életben soha nem foglalkoztam ilyesmivel.
Javasoltam a kompressziómérést a szerelőnek, azt mondta hogy dízelnél mindig van kompresszió, sokan ezzel mennek oda hogy kompressziómérés.. (hogy ez mit jelent? Fogalmam sincs. NEM VAGYOK AUTÓSZERELŐ, SE GÉPÉSZ. :D )
Nem tervezek "nyócszázezreket" beleölni egy hatszázezres kocsiba, ezt is jól látod. Nem létezik hogy annyira rossz ez a konstrukció, hogy így egyik hétről a másikra kilehelje a lelkét, vagy csak úgy megmakkanjon , nem létezik, ilyen a világban nincsen. Erre mondta a szerelő hogy milyen gyártmány? Mondom olasz... jah hogy olasz, hát azok tudnak igen szar motorokat csinálni. Most már az is problémám hogy nem tudom próbálgatni, mert a műhelyben van.. ki is kell fizetnem az idejüket, hogy végig menjenek azokon amit már tudunk, hogy az izzítás jó, meg nem is fogják tudni a továbbiakban hogy mi a baj.. szóval a szopcsit erre értem.
Csodálkozunk itt sokan hogy pl érd aranyárban dolgozik, hát persze hogy abban, hiszen az összes autószerelő elhajtja a delikvenseket, erre a szegény jószágra rá nem néz senki, eskü mindenkitől ezt hallottam, vagy 10 autószerelőnél jártam.. "ezzel mit csináljunk, nem tudunk vele mit csinálni" "Milyen megfontolásból vettél ilyet, ehhez nincs semmi, és senki nem ért hozzá", "Ne haragudj, ritkán mondok nemet, de most egy nem", "Nem örülök neki.." " Mi ez?", "Nem érünk rá, talán majd 2 hónap múlva" Értsd: Remélem soha többet nem jössz vissza! :D