Oké, köszi.
Viszont lehet, hogy nem voltam elég precíz az eredeti kiírásban.
Ha csak egy lámpát kapcsolok be, az világítani fog akkor, amikor a relé leold. Viszont kialszik akkor, ha közben az ÉV relé bemenetéről eltűnik a feszültség. Utána már hiába jön vissza egy későbbi időpontban, a relé attól nyilván nem kapcsol vissza, tehát meleg vizem nem lesz (noha a lámpa világítani fog).
Olyan riasztás kellene, ami mindaddig fennáll, amíg kézzel le nem állítom. Teszem azt, reggel elmegyek otthonról, utána az EV relé leold, s amikor hazajövök, szeretném látni azt a riasztást, ami akkor keletkezett, amikor a relé leoldott. Mert ha közben lekapcsolják a vezérelt áramot, akkor a lámpa is kialszik.
Olyan ötletet kaptam máshol, hogy valahogyan tegyek erre az eseményre egy bistabil relét, ami bekapcsolja a riasztást (legyen ez egy lámpa vagy egy zümmer vagy bármi), ami mindaddig tartja a riasztást, amíg kézzel ki nem kapcsolom. De erre még kevésbé van ötletem.
Másik kitétel, hogy maga a riasztás ne a relé közelében történjen (mint pl. a grim lámpa esetében), mert akkor megint csak akkor értesülök a riasztásról, ha odamegyek és megnézem, hogy világít-e. Akkor meg már majdnem felesleges is a lámpa (nem teljesen, mert megspórolom a villanyóraszekrény kinyitását). De ha a grim lámpa vezetéke meghosszabbítható mondjuk 10 méterrel, hogy a lakásban világítson, akkor akár ez is működhet, de mint említettem, ez kevés lesz.
Szóval így. Elnézést, ha nem voltam elég pontos eredetileg.