szuperfizikus Creative Commons License 2023.01.19 -1 0 738

"Nem kell."

És mégis azt teszed. Talán véletlenül? Éppen ez jutott eszedbe? Nyilván nem, mert csak így jön ki a helyes eredmény.

"És nincs olyan, hogy "gravitációs főnök"."

Neked nincs, mert te ilyet nem tanultál. És amit nem tanultál, az neked nincs is.  De a csillagászok pontosan tudják, hogy hierarchikus viszony van van az égitestek között. Csak te képzeled úgy, hogy az égitestek laza összevisszaságban jönnek mennek ide-oda. 

"gravitációs főnök" elnevezést valóban én találtam ki, a szemléletesség kedvéért, de ennek mélyebb magyarázata van. Majd a könyvemből megtudod. 

"Ezt hívják "kötött keringésnek" ...

Tudom, hogy annak hívják, már 30 évvel ezelőtt is tudtam. De ez hülyeség. Forgás nincsen, csak keringés. 

"...ha a Hold VALÓBAN NEM forogna (jól láthatóan a Földről forogni látszana..."

Szóval, ha nem forogna, akkor látszana forogni. De mivel nem látszik forogni, ezért forog. 

Neked az agyara ment a relativitás. 

Ha a főnök felől nem látszik forogni, akkor nem is forog. Így helyes. Mivel a Holdnak a Föld a főnöke, és a Földről nem látszik forogni, így nem is forog a Hold. Nyugodj bele. A Föld gravitációs mezeje addig masszírozta a Holdat, amig leállt a forgása. 

"...ezt a nagyonbutácska kisgyerekeken kívül mindenki képes megérteni..."

Neked is elmagyarázták még nagyonbutácska kisgyerek korodban, elhitted és úgy is maradtál. Azóta sem gondolkodtál el rajta, hogy ez mekkora tévedés. Pedig felnőtt korodban már szabadna használni a fejed.  

Előzmény: Elminster Aumar (733)