Tisztelt barátom !
Ha megengeded, volna egy kérdésem, mert azt remélem, hogy fel tudsz okosítani egy válasz erejéig.
Ez pedig a következő lenne :
Talán emlékszel még arra, hogy nem túl régen hivatkoztam arra, hogy amikor feljegyzem magamnak az
egyes nagy tornák eredményeit, az Index Fórum keresőablakában (most például) azt a kereső-kifejezést
írom be, hogy "Hatsu 2023 banzuke". Erre kidob egy ilyen kereső feliratot, amire ráklikkelve jelenik meg
egy un "Banzuke táblázat" jelenik meg mind a 6 versenyző osztály teljes listájával (név, rang-besorolás, aktuális eredmény, vagy ha úgy tetszik, a torna végeztével a végeredmény, és e Makuchiban, a Yusho nyertese és ezen kívül az elnyert díjak, stb, míg a Juryo-tól lefelé csak a Yusho cím nyertese és még egy
egész rakás egyéb információ a közölt táblázatokat követően (mellékletként).
Namármost :
Az eddigi, korábbi, Makuchi rangso- táblázatban Terunofuji neve mellett egy szimpla "Y" jelölte azt, hogy
az illető jelenleg Yokozuna-rangban van. Viszont, ha megnyitom most az Index Fórumon ezt a táblázatot,
a Makuchi táblában Teru neve mellett nem egy sima "Y" jelzés található, hanem "YO". Vajon jelent-e ez valami eltérést a korábbiakhoz képest és ha igen, akkor mit ? Régi hasonló táblákban is találkoztam már efféle - a szokásostól eltérő - betújelekke (például a Makushita - ban jelenleg is van feltünttve a Ms15 - rangsort követő sorban egy Ochiai - nevű Rikishi, akinek rangsorolását nem sorszám, hanem egy "TD"
hogy betűjel-pár jelöli. Ennek is (ahogy a "YO"-nak is nyilván van valami jelentősége, csak éppen nem tudom, mi. Erre vonatkozna a kérdésem. Előre is megköszönö a válaszodat.