Elminster Aumar Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 173

"Holott de. Azt mondta, a buzulást a keresztény tanítás bűnnek.tartja,

de a társadalmi elfogadása nő, így a társadalom egyre kevésbé tartja

bűnnek a buzulást.

Ezt mondta (írta)."

Igen. Pontosan ezt írtam.

A témát részemről befejezve megismétlem az eredeti álláspontomat: ha a Bibliát örökérvényű meg isteni erkölcsi útmutatónak tekintjük, még akkor is számos TÉVES dolog van benne, mivelhogy a Biblia megírása óta a társadalmi fejlődés nagyon sok bibliai szabályt meg előírást meghaladott. A rabszolgatartás mára már bűncselekmény. A férfi nem a család élet-halál ura, nem verheti és nem ölheti meg a családtagjait. A nők nem alávetett házicselédek, akik a férjük tulajdonai. Az emberek egyenlőek származásuk vagy bőrszínük ellenére. És bizony azok az embertársaink, akik valamilyen BIOLÓGIAI OKBÓL nem érzik magukat jól a saját testük biológiai nemében, vagy a biológiai nem meghatározódás annyira félrement az egyedfejlődésük során, hogy lelkileg nem azonosak a testük nemével, így a hasonló neműekhez vonzódnak, azok az emberek nem "deviánsak", és el kell tudnunk őket fogadni olyannak, amilyennek "az Úr a maga bölcsességében jónak látta megalkotni őket". Merthogy ha Isten teremtette az embert, akkor bizony Ő maga tette bele ezt a kis "hibát" is, hogy néha a nemi meghatározottságunk nem olyan szögegyenes, hogy az "apa férfi, az anya nő". Kik vagyunk mi, hogy valami ókori szöveggyűjtemény ostoba tiltásaira alapozva megtagadjuk a Teremtő Isten világunkban megnyilvánuló szándékát?

Úgyhogy idővel a kereszténység is kénytelen lesz elfogadni a "teremtett világ" igazságát, és beletörődni, hogy a nemi identitás lehet bármilyen, függetlenül a test biológiai nemétől. Most ebben az átalakulási folyamatban vagyunk éppen. Ezért nehéz ezt észrevenni, pláne olyannak, aki kézzel-lábbal küzd a változás ellen. De mint írtam: ennyi erővel a lavina útjába is állhat, hogy megállítsa.

Uff! Én beszéltem.

Részemről offtopik vége.

Előzmény: mókusmiklós (161)