Bimborium Creative Commons License 2023.01.13 -2 0 772

En ennek a debreceni kinai CATL epitkezesnek par napja a neten alaposan utanna neztem, az egyik alapvetö problemanak itt azt latom, hogy különfele adatok röpködnek, mintha senki sem akarna konkretumokat mondani, nem csak debreceni lakosokat hanem mas kisközsegeknek a lakosait is erinti ez a beruhazas, ennek böduletes a napi vizigenye, a gyartashoz szükseges plusssz energiat honnan veszik a beruhazok azt nem tudom, a vizigeny ivovizböl lenne megoldva, több felszolalo (olyan lakossagi forumokon melyeket nem a debreceni varosvezetes vagy a kinai beruhazo szervezett) valoban aggodik a gyar üzemelese miatti vizmennyiseg miatt, allitolag a talajviz mar nem olyan szinten van mint korabban, es lesz vagy kb 9000 m8unkahely, de ha a gödi minta utan megy a debreceni is, akkor ennek a fele kinai munkas lesz, az 4-5 ezer fö, hol fognak azok lakni, sok a mergezö anyag,  lesz-e helyi allando kirendeltsege a katasztrofavedelemnek  (Nemetorszagban van egy sokkal kissebb gyara ugyan ennek a kinai cegnek, a negyedenel is kissebb, es ott a munkasok vannak a vegyi-mergezö anyagok miatt eleve a katasztrofavedelmi munkara iskolazva, hogy ha gebasz van akkor amig a tüzoltok-katasztrofavedelem megerkeznek, addig is  elsökent ök nezzenek a problemaval szemben).

PS.: a gödi hasonlo gyar az delkoreai beruhazas ha most jol emlekszem, ott is szinte a gyar a kiskertek alatt van mint ahogy ez Debrecenben is  egy reszen lesz, zajvedelem nuku, irhatnak meg mondhatnak annyit amennyit akarnak, oszt nagysemmi, es  a gödiektöl a befizetett ado meg el is van vonva, tehat mi elönye van Gödnek ebböl? Egy rakat kinai munkas van ott is, a fele a munkasoknak.

(Es most halkan szidok is valakit akit nem illik, a Schmidt Marianak a fiat,  az Ungar Petert, ez egy liberalis,  zöld lenne, de par videot par napja megneztem ahol beszelget valami podiumbeszelgetesen par emberrel, akik tele vannak konkret problemakkal,  oszt ajanlgatja hogy a proplemat majd a Parlamentbe beviszi, egy teljesen fals ut, hiszen ez helyi problema,  a Debrecen varosnak az illetekessege, vagy valamilyen jarasnak mert több közseg is erintve van, vagy a megyenek -most varmegye-  tehat helyben lehet megoldani,  de ha elviszi mashova, mas levelre ahol nem lehet a helyi problemat valojaban megoldani, akkor ezzel csak valojaban a lakosoknak a felhaborodasat eltünteti, mert a mashova vivessel a vitorlabol valojaban a szelet kifogja, es nem elsö esetben csinalta hogy javaslatot tett arra hogy ö majd ide meg oda elviszi a problemajat az embereknek, oda ahol nincs erdemi intezkedes megtetelere  jogositasa a helynek. Ha jol emlekszem mar ezzel az ide oda mas levelre vivesevel a pali mar megfurt egy szavazas eselyet is. Nem is ertem hogy Karacsony mit haknizik -közösködik esetekben-  ezzel az  Ungarral.

A pali nekem egy Blendernek tünik itt a liberalis partfönöksegben, egy kakukktojasnak. Most ezt ide jol elbujtattam, mashol azert ezt nem irnam, mert vannak tabu szemelyek ahogy en ezt latom a politikusok közül, akiket nem illik szidni :-))), az egyik ilyen  Ungar mellett a Köver Ur, a fidesznek az ideologusa :-)

Előzmény: Biga Cubensis (771)