Greg34
2023.01.11
|
|
-2 0
50078
|
Azóta szétkötöttem, és hát nem tudom hogy örüljek-e vagy se, de külön-külön is szikrázik. Égővel is néztem, az világít amíg a relé be van húzva, tehát ott van a szűk 10mp.-ig az áram is. (Ettől akkor még mindig lehet rossz a gyertya működéseben, bár október 5.-én vettem, tehát a napokban lett 3 hónapos a benne lévő gyertyaszett.) Van még egy eshetőség.. kilazult a gyertya, szar a tömítése.. mondjuk autószerelők csinálták, csak nem tán, az csúnya lenne.
Estére összedobtam egy relés kapcsolást, szívatóhoz hasonlatos kihúzható kapcsolóval, narancssárga "index" (izzítás visszajelző) lámpával. Holnap bekötöm szépen. Nem mertem csak úgy rázavarni egy kapcsolóra azt a kezdeti óriási áramot, ezért építettem az egészet egy 50A-es kapcsolórelére, az majd elviszi (kattogja) az áramot. Kíváncsi vagyok, ha 20-25mp-ig izzítok ,akkor mit reagál rá. 15-20 fokban még hibátlan volt. Ha jó, ha nem jó, ezt a "kézi" vezérelt izzítást szépen be szeretném építeni. Ha nem ez a baj, és ennek ellenére sem indul, akkor felméretem szervizben, és meggondolom a 3 izzítógyertyás hűtőrendszerbe építhető "előmelegítő" beépítését , esetleg egy külön akkumlátorról. |
Előzmény: Bakancs4 (50073)
|
|