dave_dömper Creative Commons License 2023.01.11 0 0 7333

"utóbbi kifejezetten csak az eredményre megy. Nincs bravúr, nincs tűzjáték csak szimplán hatékony,de

lehet, hogy még ez sem lesz elég" "(ha jól tévedek, "utóbbi alatt most Hosgoryu - t érted)

Ha az, amit Hoshoryu mostanában a dohyon előad, nem elég egy Ozeki-rangba előlépéshez, úgy igazán

nem tudom elképzelni, hogy a visszaesett Shodai és Mitakeumi egyáltalában mi által vpézt képes Ozeki-rangba fellépéshez. És igazából Takakeisho is (aki mellesleg épp most) -amennyiben viszi ezt a mostani tornát - számára kedvező döntés esetén akár Yokozuna is lehet, példásul sikkal egysíkubb, unalmasabb

sumot ad elő, mint akár Hoshoryu, de nyugodtan említhetném itt Wakatakakage - t is, sőt azután itt van még Abi is (aki a nála kevésbé hatékony, időnként felettébb rapszodikus Daieisho-t is beleértve), olyan sumora képes, amivel még a legjobbakat is zavarba hozhatja az általuk művelt és nem igazán látványos, ám felettébb hatékony, Chiyotaikai - stílussal, aminek ma éppen Wakatakakage (Daieisho-val szemben),

illetve Tamawashi (Hoshoryu-val szemben) esett áldozatul. Tehát abban az esetben se lennék meglepve,

ha ennek a tornának végkifejleténél én sokkal inkább Hoshoryu-t és Abi-t tudom elképzelni, mint például Aoiyama-t, akinek a jelenlegi 4 - 0 eredménye ugyan impozáns, ám majd akkor dőlhet hátra nyugodtan,

(a helyében) amikor - a további kiváló eredményei okán - éppenséggel egy Abi-val, vagy egy Hoshoryu-val kerül majd szembe és ott a mostaniakhoz hasonló eredményességgel áll majd helyt. Ugyan Hoshoryu esetében jó félmázsányi súlytöbblettel rendelkezik, ámbár Tamawashi is jóval húzósabb tömegű volt és

úgy lesöpörte őr Hoshoryu, mintha ott se lett volna, Abi pedig - a robbanékonysága mellett ráadásul nem sokkal kisebb tömegű Aoiyama-nál, csak éppen rajta dominál az izomtömeg, mag Aoiyama-n - hát ..........

De persze ez csak egy vélemény és nem több. Minden esetre jobb szolgálatot tenne a sumo-nak, ha épp

egy Hoshoryu, Wakatakakage, vagy éppen Abi tiousú birkózó juthatna most lehetőséghez, mint például,

a jelenlegi Makuchi-ban bárki más - szerintem.

Előzmény: RTpapa (7331)