Gyulus Creative Commons License 2023.01.11 0 0 1351

Sziasztok!

Celetem Klubkártya külföldi használatával kapcsolatban mik a tapasztalataitok?

Szombaton Szlovéniában, Lendván szerettem volna fizetni vele. Először egy benzinkúton, de a terminál kétszer elutasította a paypass tranzakciót, így rápróbáltam a chippel, akkor meg bedobott valami szlovén nyelvű menüt pár ország felsorolásával. Sejtelmem sincs, mit akart, kiválasztottam Szlovéniát, de kétszeri nekifutás után se jött össze a tranzakció, így végül kénytelen voltam az Erste Max hitelkártyámmal kifizetni a tankolást.

Ezután átmentünk a családdal a Lidlbe, ahol szintén nem jött össze a Celetem kártyával a fizetés, ott is az Erste kártyájával tudtam kifizetni a vásárlást.

Végül a Sparban egy sikertelen chipes kísérlet után a pénztáros valamit bűvészkedett a terminálon, lehúzta a kártyámat paypassal, és simán összejött a fizetés a Cetelem kártyával.

A két bank váltási árfolyama között 10 Ft az eltérés, ami nem elhanyagolható, így nyilván jobban preferálnám a Cetelem kártyájának használatát. Vajon mi lehetett a hiba? Hívtam az ügyfélszolgálatot hétfőn, de semmi értelmeset nem tudtak mondani.