Nekem is meg van a különvéleményem az Oscarról. A nagy Óriás élvezteti magát a világ előtt, mutogatja mit is tud, közben sok rendező, sok ÉSZember importált áru. Nem undorodok én az amerikai filmektől, nem azok tehetnek róla, hogy ezt mondom, amit fentebb írtam, csak ahogy előadják magukat az a visszataszító. A világ közepébe helyezték ezt a díjjat, mintha csak nekik lehetne meghatározni, mi jó és mi nem. Az is döbbenetes, ha egy film jó, az mennyire jó. Az összes USA-ban gyártott film mind olyan rossz, hogy kénytelenek ilyen kevés filmből kiválasztani a legjobbakat? És ezért muszály egy filmet 5-9 szobrocskával jutalmazni? Az úgy látszik természetes, függetlenektől származó film(-ek) soha nem nyerhetnek több díjjat is. Persze volt kivétel, de a fő csapásirány azért újra a nagy filmgyártóké. Igaza van valamelyikőtöknek - bocs hogy nem jegyeztem le a neved -, hogy csak a pénzbevétel számít. Akkor meg mit izgulunk itt. Nézzük meg a forgali adatokat, és tuti lehet a tipp. Mi értelme van így ennek a nagy hajcihőnek. És akkor ott tartok, ahol elkezdtem az elejé (lásd 2. mondat!)
Tehát végül is a legjobb, ha csak simán megnézem a filmeket, eldöntöm, mi volt benne jó és rossz, és várom a következő jó filmet, nem törődve azzal, hogy kevés volt a bevétel, hogy a kritika kicsinálta, hogy amerikában eszébe srm jut senkinek jelölni akár Oscar-ra, akár másra.
Triszi