Nem ebayes eset, de itt vannak a legjobb nemzetközi business szakik, ezért itt kérdezem.
Az LCSC-ről (kína) szoktam rendelni alkatrészeket és a Global Direct Standard Line szállítást szoktam választani. Ebben az a jó, hogy elmegy Németországba a cucc és onnan mint EU csomag érkezik, nincs papírmunka, vámolás, külön fizetnivaló. Nyilván az összeget beszedik előre, (német áfát?), számomra nem világos a teljes proceudúra, de nem is érdekelt, mert nem kellett foglalkoznom vele eddig.
Most történt egy olyan baleset, hogy valamiért még Hongkongban visszaküldték a csomagot, oka nem ismert. Erre a cég elküldte mindenféle egyeztetés nélkül DHL-el, aminek akár örülhetnék is, mert már rég itt kellene lenni néki, de hát a DHL küldte, hogy vámolás lesz. Oké, csak innen kezdve nem világos, hogy akkor ez hogy fog kinézni? Annak nem örülnék, ha a német és magyar áfával is lehúznának. A számlán egyébként csak a tételek és a szállítás szerepel, amit nem igazán értek, mert gondolom, a cég nem nyeli be a német áfát, vagy nekik ez belefér? Elég nagy cég, szóval nem hiszem, hogy szabálytalanul járnának el valahol is, csak valahogy okosan intézték eddig. Nem igazán örülök ennek a DHL-re váltásnak még akkor sem, ha nekem akartak jót.