"Sokmindent összehadoválsz bormámorodban, amit nem tudsz alátámasztani Igével. Aminek semmi köze nincs az igéhez azt minek cáfolá bárki is igével"
Hát már hogy ne lenne köze az Igéhez, annak ha egy Bibliai kérdéssel kapcsolatosan kapsz egy kijelentést az Úrtól?
Ez a kérdés például az ember teremtésével, születésével, a lélek örökkévalóságával, az elhívásunkkal, az Isten és a Sátán között dúló szellemi konfliktusban, életünk során való részvételünkkel kapcsolatos talány.
Mikor dölt el, hogy az hogy az Isten tábornoka lesz-e valaki mint mondjuk az ifjú Jeremiás
vagy pedig Sátáné, mint mondjuk Júdás a veszedelem fia aki a Jézushoz egyik legközelebb álló apostolságig vitte aztán onnan bukott egy nagyot?
(1. kérdés) Születésük után vagy pedig még jóval előtte dőlt el ez a dolog?
(2. kérdés) Ha megérjük esetleg az apokalipszist te vajon a Fenevadat fogod imádni a Föld minden lakosával együtt vagy pedig valami különc leszel, mert a neved be van írva az élet könyvébe ami a Bárányé a világ alapítása óta?
(Na ez itt a tét barátom!)
Az ominózus kérdést a Bibliában egészben ekként tette fel Isten:
(nem csak Jóbnak, nekem, neked hanem az egész emberiségnek)
Ha meg akarod válaszolni övezd fel derekad te is, szedd össze az összes tudásodat és gondolkozz elmélkedj, kutass...
ne lazáskodd el mint Mókamiki az evós troll...
Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda: Ki az, a ki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel?
Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!
Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem?
Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?
Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;
Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?
Jób. 38,1