Gabeszka Creative Commons License 2000.03.19 0 0 64
Sziasztok!

Én is most találtam ide. Szerencsére, mert ebben a témában vérmes véleményem van. A nagycsaládosok pártján. Nekem egyelore útban van a ketteske, egy bérelt lakásban, a harmadikon, 55m2-en. Szóval nem a legideálisabb, de gondolkodás nélkül vállaltuk a 2.-at. És ha lesz saját otthonunk, mindenképp szeretnénk harmadikat is, sot, ha az anyagiak, meg a lelkierom, meg a nagyszülok eddigi hihetetlen lelkesedése is olyan les, 4.-et is. A férjemmel egyetértésben. Persze feltételesen. Mert az tény, hogy nem jó, ha a gyerek nem kapja meg, amit legalább mi is nyújtani szeretnénk neki, ha nyomorgunk, ha csak vajas kenyéren élünk. De hál'Istennek körülöttem sok pozitív példa van. A fiam keresztszülei két nagyobb fiú után gondolkodás nélkül megtartották a kopogtató harmadikat, végre egy kislányt. Pedig kétszobás lakásban élnek, bizonytalan grafikai vállalkozásból. De úgy érzem megadnak a kölköknek ami jár nekik mindent. És boldog voltam, hogy a fiam ruháit kölcsönadhattam a kis Flórának. És bár így már kopottabb ruhát fog "visszaörökölni" az enyém, de azt hiszem, ezekkel a ruhákkal nagyon sokat segítettem nekik.
Sajnos sok tehetos házaspár bazi villába egy szem gyereket vállal, mert az anyuka "olyan nagyon lefárad attól az egytol is", vagy mert félti a szabadságát vagy a fene tudja miért (itt senki ne vegye magára!!!)Pl. az Anyák Lapjában olvastam, hogy ex Elso Emelet féle Kikinek egy gyereke van, pedig a kislánya nagyon ácsingózott egy tesóra, és valami anyagiak miatt(!) nem lett neki. Szóval az ilyenen háborodok fel.
Szegény bátyámék nagyon szeretnének, de a feleségének eü. okokból várnia kell, és lehet hogy csak egy lehet az áhított 3 helyett. Szomorú.
Ugyanakkor egy ismerosömnek, a hihetetlen nyugis, kedves kislánya mellé nincs kedve tesót vállani, bár tudja, hogy a lányának nem ártana. Az anyagiak itt is irigylésre méltóak.
Sok egyke barátnom szenvedett a tesóhiánytól. Köztem meg a bátyám közt 6,5 év van, és bár jól eljátszott velem kicsiként, úgy 10-22 éves koráig nem tudta mit kedjen velem. Túl sok volt a korkülönbség. Aztán behoztuk, és most imádjuk egymást. Szerintem a minimum az egy testvér, nem hiszem, hogy két gyerek felnevelése gondot okozhat, ha szeretet van boven. Persze az ilyenre meg kell érni (én is 27 évesen szültem), és akarni kell. De akkor már min. kettot. Segítok mindig lesznek.
Kicsit hosszú lett, bocsánat.
Sziasztok,
Gabeszka