Metcal
2023.01.01
|
|
-4 0
50014
|
Boldog Újévet , kevés problémát kívánok mopedautós kollégák ! Szilveszter éjszakát kihasználva sikerült megszerelni (talán megjavítani is) az MGO variátorát . Most egyenlőre nem pörög a sec. oldal alapjáraton , így a váltás is könnyebb . Nehéz menet volt , szűk a hely és 30-as villáskulcsom sincs . Egy fél méteres vizes fogóval tudtam kilazítani , úgy nézett ki mintha az egész motort leszakítanám . Visszaszerelve nem húztam meg annyira , gondolom nem hajlamos a lelazulásra . Kanadai CVTech gyártmány a variátor és a szíj is rajta , 40000 km után elég viharvertnek látszik , szerintetek megérett a cserére ? Bakancs köszönöm az alátét karikát , a 0,8 mm-eset tettem bele a széncsapágy hornyába , így ennyivel feszesebb lett a rugó . A széncsapágyak eléggé lötyögnek , majd beszerzem Tancsiktól és legközelebb ha bontani kell akkor cserélem . Ezek univerzál méretűek ? vagy szigorúan tipusfüggők ?
Még hátra van a váltó mikrokapcsoló csere , és még delejt kell lopnom valahonnan az ülésfűtéshez . Sajnos ez a legprimitívebb MGO , se szivargyujtó , se rádió . A bizti táblához pedig csak síkítóval lehet odaférni .
|
Előzmény: Metcal (49910)
|
|