RTpapa Creative Commons License 2022.12.31 0 0 7322

Nagyon szépen írsz a "szumó becsületéről", és én is nagyon sajnálom, hogy a valóság más. Kellenek, hogy legyenek példamutató emberek, és ha ők

válnak hiteltelenné az nagyon nagy baj. Amúgy nem gondoltam volna, hogy azt az ijpörgetést olyan nehéz végrehajtani. Az illető rikishi nagyon szé-

pen csinálja, szivesen nézem én is.

Visszatérve a "botrányokra" engem nem lep meg, hogy vannak ilyenek. Amennyire visszaemlékszem eddigi életemre, gyerekkoromtól kezdve, a

szadizmus mindenütt jelen volt, csak takargatták. Sose számitott, csak ne derüljön ki. Ilyen volt a katonaság is.  Ahol fiatal férfi emberek hosszú időn

keresztül össze vannak zárva, ott felüti fejét a "téboly".  Persze ezt ahol lehet, üldözni kell.

Még szerencse, hogy ilyesmi nem derült ki korábban Hakuhóról, Chiyonofujiról. Taiho-ról, ...  stb-ról.  Pedig nem vagyok biztos abban, hogy teljesen

intaktak voltak ők is. Ha róluk is ilyesmi derült volna ki, megutáltam volna a szumot. Még anno Masutoo is nyilatkozott olyasmit, hogy ő nagyon

szerencsés a mesterével, kiváló a kapcsolat őnáluk, de azért nagyon hamar ott is  kézbe kerül a banbuszrúd. "Úgyhogy egy kis rugdosás, taposás,

kis leszoritás,... stb szerintem mindennapos dolog arrafelé, de mondjuk a forró leves a nyakba már náluk is durva."

Előzmény: Hokutoriki (7319)