Men-talista Creative Commons License 2022.12.24 -1 0 1806

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves vagyok 8 hónappal ezelõtt a terhesség 39. hetében halva született meg a kisfiam. Egészen addig a terhességgel minden rendben volt. A 38. heti ultrahang és NST vizsgálatok sem mutattak semmi bajt. Azonban a vizsgálatokat követõ 5. napon már azt állapították meg, hogy az addig teljesen egészséges magzat nem él. A méhen belüli elhalás okaként a méhlepényben található fehér infarctusokat állapították meg, de azt senki nem tudta megmondani, hogy ezeket mi okozhatta. Amikor kiderült, hogy a babám meghalt a vérnyomásom nagyon magas volt, a kezem és a lábam pedig nagyon be volt dagadva. Azonban vizeletvizságlatot nem csináltak, ezért azt mondták, hogy biztosan nem toxémia okozta, mert akkor fehérjét kellett volna kimutatni a vizeletemben. Én mégis arra gyanakszom, hogy toxémia okozta a méhen belüli elhalást. Ön mit gondol errõl? A 38. heti
ultrahangon végzett "Lepényi keringés Doppler vizsgálata" nem kellett volna, hogy kimutassa az méhlepény rossz működését? A sajnálatos eset után három hónappal már újra próbálkoztunk, azonban azóta sem sikerült teherbe esnem. Elképzelhetõ, hogy a szervezetem még nem készült fel erre vagy esetleg lehet valami ennek hátterében! Kérem amennyiben lehetõsége van e-mail-ben is válaszoljon!
Tisztelettel és köszönettel: R. A.

http://www.infertility.hu/onokv.php?e=1&r=344&from=280