" Avagy mi a különbség aközött hogy az ember bünt követ el, és aközött hogy Jézus eltörli ennek az embernek a büneit?"
Ez szerintem egy értelmetlen kérdés, ha a mi beszélgetésünkre vonatkoztatod.
Te állítólag (szerinted) úgy élsz, hogy nem szeged meg a törvényt. Jézusnak tehát nincs mit eltörölnie a bűneidből. Most akkor kimondom, hogy aki azt állítja magáról, hogy nem szegi meg a törvényt, az hazudik. Erre elegendő szöveget tudok szerintem idézni a Bibliából, és persze lehetnek emberek, akik olyan szupernemzedéknek találják magukat, akik egyszerűen nem szegik meg a törvényt, csak azoknak nem hiszek.
" Akkor ezt is letisztáztuk végre."
- Nem, még nem. Akkor lesz letisztázva, ha leszállsz a lóról, és beismered, hogy te is megszeged Isten törvényeit. Azt már írtad, hogy nem szeged meg.
" Ne engem tornáztass hanem magad fuss pár kört és magyarázd el miért is nem lehet betartani a törvényt? Vagy mégelőtte hogy egyáltalán be kell-e, és miért nem?"
Az üdvösséghez nem kell betartani a törvényt. Ez első olvasásra hülyén hangzik.
Ha az üdvösséghez maradéktalanul be kellene tartani a törvényt, akkor nem lenne semmi szükség az üdvösséghez Jézus Krisztus áldozatára, másrészt rajtad kívül még egyetlen kereszténnyel sem találkoztam, aki magáról azt állítja, hogy egyáltalán nem vét Isten törvényei ellen.
Van ember, aki megszegi (nem csak valamikor, régen) a törvényt, aztán beismeri, aztán Isten megbocsátja neki a vétkét.
Van ember, aki azt állítja magáról, hogy nem szegi meg Isten törvényeit. - Te, például te.
Hogy honnan indultunk, az most megnéztem.
Tessék:
" Nem lehetetlen a törvény szerint élni, hiszen Krisztusnak is simán ment.
Pl. te hogy állsz a törvény szerint éléssel?
Tudsz úgy élni, hogy maradéktalanul betartod a törvényt, tehát egyet sem szegsz meg?
Esetleg nem lehetetlen, csak nem vagy képes rá?
Vagy képes vagy.
Vagy van egyéb opció. "
Erre úgy válaszoltál, hogy igen, te tudsz úgy élni, hogy betartod a törvényeket. Én meg nem azt mondtam, hogy nem lehet, hanem azt, hogy nem tartjuk be. Te sem.
Szóval a ruhád nem a te törvénytartó életed miatt lesz tiszta, hanem azért, mert Jézus az életét adta azért, hogy a törvénytelen életedtől bemocskolódó ruhád helyett egy fehéret kaphass.
Na, még most is azon vagy, hogy te aztán betartod a törvényt?
- Ezzel a kérdéssel kezdődött az, amiről azóta beszélünk.