buta Elizabeth Creative Commons License 2000.03.16 0 0 450
Szervusztok,
véletlenül tévedtem ide, de többszörösen is érintett vagyok.
Az én helyzetem hasonló Pingyiéhez (Üdv!), nekem négy gyermekem van, de sok abortuszom is volt. Több, sajnos, jóval több, mint neki. Írtam is róla egy régebbi abortuszos topicban.
Elolvastam a vitaindítót és a képektől felfelé mindent.A meggyőződésem, hogy a képeken látható szgény halott babák nem abortumok, hanem jóval későbbi halavszületettek, ezt miden épeszű nő tudja, aki valaha is kinyitott egy terhességről szóló könyvet.
Az abortuszt elfogadom, mint szükséges rosszat, mert a leghatásosabbnak kikiáltott védekezés mellett is lehet teherbe esni, és sértésnek tartom, ha valaki ezt összefüggésbe próbálja hozni az iskolai végzettséggel. Egyébként a fogamzóképesség mértéke családon belül, leánytestvérek esetében sem egyforma.Úgyhogy ami az egyiknek jó...
Törvénnyé nem tenném, de támogatom, hogy normlis esetben igenis maximálisan egyenlő mértékben figyelembe kell venni az apa véleményét.(Minden esetben megbeszéltem a férjemmel vagy az akkori partneremmel, ha lehetett.)
Hogy fizetni kell az AB-ért: hát legyen, csak be ne tiltsák, mert akkor beindulnak az AB-túrák és ez senkinek nem lesz jó.
Ami az egyházi álláspontot illeti: tiszteletben tartom és magam is ismerek olyan orvost (Dr. Török adj. a Szabolcs utcai HIETE-n), akinem végez ilyesmit el.Viszont a meggyőződését mindenki maga választja és így elvárom, hogy rám se dobáljanak köveket.
A beillesztett képeket semmivel sem találom szörnyűbbeknek, mint bármilyen egyéb célú orvosi fotót. Aki AB-re kényszerül, ettől nem fogja meggondolni magát.
A 12 hetes határidőt ésszerű dolognak tartom, az orvosommal egyszer hosszabban beszélgettem arról, hogy miért ez az időpont a határ : a magzat ekkortól kezd méhen belül a petefészekhormonoktól független, "önálló" életet.
De tudomásom szerint az AFP és egyéb vizsgálatok (genetikai UH-vizsgálat) függvényében ez a határidő akár a 26. hétig is kitolódhat.
A legfontosabbnak mégis az élőket tartom. Én rájuk mondtam igent, ezért értük maximális felelősséggel tartozom.
Nem lehet kényszerből gyereket szülni.
Képtelenség.Annak a reményében, hogy majd később meggondolom magam és mégis szeretni fogom?
Hiszen éppen azért tudom szeretni, mert igeneltem a világrahozatalát! ez nem automatikus.
Egy megjegyzés satyának, kérem, bocsássa meg nekem ezt a poént, de nem hagyhatom ki: Sajnos , a Kalmopyrin térd között való tartása mellett is lehet kiválóan teherbe esni. Ha valóban komolyan akar valaki, akkor ez nem gond...
Egyébként egy-két fogamzásgátló azért lehetne olcsóbb is, ha már itt tartunk...Mert igazándiból egy jó tabletta, egy jó spirál egy jó orvosal felrakatva, egy jó minőségű óvszer, igenis anyagiakat is igényel. Persze ilyen AB-árak mellett inkább...

De: szükség van rá.