Húúúúú, mennyi mindenre kell reagálnom, ezt már szeretem... :-)
Totyus: a barátnőm volt barátja bennfentes Ákosnál, így általában tudom a legújabb infókat hálistennek... Tőle tudom azt, hogy 3 koncert semmiképpen nem lesz. Nem tudom a magyarázatát. Talán azért, mert 93-ban a 3 napos koncertből végül két félnapos lett? (nem hiszem).
Ugyanmár: Köszönöm a gratulációt... Nem hittem volna egyébként, hogy van még egy ember, akinek a Régi és új a kedvence... :-)
A kritikáim valóban szubjektívek, és mivel általában elütnek a közizléstől (ez nem szándékos), ezért sokan vannak, akik meglepődnek a kritikáimat olvasva...
Wallace: Fantasztikus a kritikád! De magyarázd meg nekem, hogy mi az a "passzív"!
Az én véleményeim hozzáférhetőek (még mindig Some Strange Sites), de most mégis egy mondatban:
Induljon a banzáj!
Lendületes, hangulatvadász kezdet, érdekes dalsorrendben.
A jel
Profi, összeszedett korong, kissé talán túl kiszámítható, de nagyon jól, remek egységben szól.
1984
Provokatív, ismét hangulatvadász album remek számokkal, és nagyon gyenge lezárással... Jóval kevésbé szívhezszóló, mint az eddigiek.
Pillanat emlékműve
Töltelékalbum (bocs mindenkitől). Remek számok köré épített töltelékszámok, elsietett korong.
Live
Valahogy nekem nem jött át a koncertfeeling...
Elmondatott
Profi, igényes album, a B oldalon kiszámítható, új érzést és új színt nem hozó dalokkal (kiv. Vidám dal). "Hideg" hangzás és hangulat
Régi és új
Lendületes, energikus, szívhezszóló album. Nagyon jól sikerült mixek (Calypso és Ősi láng fényévekkel jobb, a többi kb. olyanolyan jó), és 5 nagyon szép új szám új hangszínekkel és felemelő hangulattal.
Jóslat
Új, Bonanzától idegen hangzás, s az eddigieknél jóval halványabb szövegek, ugyanakkor talán a legszívhezszólóbb album. Jónéhány remek dal, és gyönyörű búcsú.
Búcsúkoncert
Érdekesen összeválogatott dalok, nekem főleg az A oldal jön be, de a többi is jó. Sokkal jobb, mint a live.
Karcolatok
Mintha egy kávézóban szólna a háttérben... Gyönyörű, csendes gitárhangok, érett, kellemes szövegek. A leghallgathatóbb album.
Test
Energikus, kemény album, fantasztikus szövegekkel és hangulattal.
Indiántánc
Haloványabb alkotás. A legegyenletesebb színvonalú munka, amit valaha hallottam: mindegyik szám "jó", egyik sem rossz, de egyik sem kiemelkedő.
Élő dalok
Ismét fantasztikus A oldal és jóval gyengébb B. A koncerthangulat viszont átjön...
Beavatás
Megint erőteljesebb album, jóval kevésbé egységes, mint elődjei, sötétebb is, és jóval kevésbé hallgatható.
Újramix
Hallgatható, de nagyon egysíkú és gagyi
Ikon
Szürkébb a Beavatásnál, és Ákos kissé önsajnáltatásba kezd. Az eddigi legyengébb albuma.
Ismerj fel
Válogatás...
Niara: Persze, mindenki úgy értelmezi a számot, ahogy gondolja. Te más véleményen vagy, mint én, és ez így is van rendjén.
Viszont Ákos egyszer azt nyilatkozta, hogy "ez a dal arról szó, hogy valakiben nagyon szeretne minden ember hinni - akár egy rocksztárban, akár bárki másban. És ez a hinni vágyás hihetetlenül kiszolgáltatottá tesz. Ez ellen a kiszolgáltatottság ellen írtam ezt a dalt".
Jól becsomagolta a mítoszrombolást, mi?
Szerintem Ákos ellentmondásosságába simán belefér a rajongógúnyolás... Gondolj bele, már lehet, hogy tele van a töke a sok dedikálással, meg a rajongókkal... Vagy az is lehet, hogy a Beavatással (Azért vagy itt) túlzottan olyan albumot írt, amivel talán túlzott hitet is gerjesztett a rajongókban...
Vigor: Szerintem a "Nem lehet halott, ami ennyire élő", valamint a "Tudom hogy merre jársz" egésze halott édesanyjáról szól.
Na és akkor az "Ikon", hogy mit is jelent: (Merthogy ez a legegyszerűbb, csak legutóbb elfejeltettem, annyira egyszerű) (Figyelj, Patrona!)
Az Ikon albumborítóján egy kép látható, amely Ákost ábrázolja. Ez a kép úgy van megcsinálva, mintha egy templomban lenne egy kép - mintha egy Ikon lenne. Tehát Ikon=Ákos.