gzsolt1969 Creative Commons License 2022.12.10 0 0 7705

Monkey-al átszelni Amerikát.........igaz 110cm3 -es változattal teszi ezt meg    ................. hajrá....üdv zs

Daniel Ricciardo – Majdnem... minimótóban átszeli Amerikát

Daniel Ricciardo egy kicsit elhagyja a Forma-1 világát egy 110 köbcentis motor mellett, amellyel... átkel az Egyesült Államokon.

Az ausztrál pilóta tavaly novemberben távozott a McLaren csapatától, visszatérve a Red Bull csapatához, valószínűleg eléggé aggódva karrierje alakulása miatt. Ez a Forma-1 hivatalos podcastjában, a Beyond the Grid-ben tett nyilatkozataiból is kitűnik. Azonban bár nem teljesen biztos benne, mit fog csinálni, ha nem a Red Bull feladataival van elfoglalva a következő 12 hónapban, egy dologban teljesen világos:

„Igyekszem kifogások nélkül felelősségre vonni magam. Ha van időm valamire, és ez olyasvalami, amit mindig is meg akartam csinálni, akkor meg fog történni. Mert azt hiszem, ez is megadja azt, amit jövőre ki akarok hozni, mégpedig az egy kis önreflexió, és valami vidám kis kirándulás, vagy bármi más. Egy dolgot szeretnék tenni, hogy egy mini biciklivel átkeljek Amerikában, alapvetően New Yorkból Los Angelesbe. Azt szeretnénk, hogy ez egy izgalmas utazás legyen, és ne a legrövidebb utat válasszuk."

A Beyond the Grid műsorvezetője Tom Clarkson megkérdezte, hogy a 110 köbcentis minimoto motorra gondol-e. amivel láttuk Ricciardót gyakorolni, amit megerősített.

"Lehet, hogy "kicsit" fárasztanunk kell őket (a kerékpárokat). Az útvonal még nincs eldöntve, de ez valami... Emlékszem, fiatalon sok éven át azt mondtam, hogy "ha végre abbahagyom a versenyzést és lesz egy kis időm, szeretnék egy országúti kirándulást tenni Amerika". És ez a fajta jövő évi tervvé vált – bármennyire is szeretnék sok izgalmas dolgot csinálni –, meg is akarom ragadni az alkalmat, hogy egy év szabadságot kapjak a lassításra. És azt is gondolom, hogy amit egy 110 köbcentis bicikli, amely áthaladna Amerikán, azt szimbolizálná, hogy lassítson, és mindent bevállaljon. Mindig azon gondolkodunk, hogy eljussunk valahova, amilyen gyorsan csak tudunk, elvégezzük a munkát, kiszálljunk. Ó, nem, szeretném felszívni az egészet, és csak önmagam lenni. Csak térj vissza az alapokhoz, és értékeld az apró dolgokat, de az ismeretlent is.”

– Természetesen gyalog is megtervezzük az utat, de… oké, milyen ez a város? Mivel fogunk találkozni útközben? Csak hát az egész ismeretlen olyan izgalmas lesz. Tehát ez a néhány… tulajdonképpen egy nagyon nagy kontextus, amelyet meg akarok jegyezni. És biztos vagyok benne, hogy lesznek éjszakák, amikor felnézek a csillagokra, és érzelmes leszek, elgondolkozhatok a karrieremen, gondolkodhatok… ki tudja? De szerintem nagyon jó és nagyon erős lesz."

Bevallottan sokat gondolkodott egy pilóta, aki pályafutása során 32 dobogós helyezést ért el – és ezek többségét a Red Bullnál végzett első szereplése során. A helyzet az, hogy Daniel Ricciardónak időre van szüksége, hogy felmérje, mit szeretne csinálni a jövőben. A Forma-1-ben akarja folytatni, vagy vissza akar vonulni a sporttól? Egy ilyen utazás azonban minden bizonnyal sokat segít neki a keresésben.