dave_dömper Creative Commons License 2022.12.09 0 0 7305

Őszintén szólva, úgyszintén reménykedek valamiféle ilyen csodában, azon egyszerű oknál fogva, hogy a Makuchiban jelenleg - egy-két hasonszőrű sorstársával egyetemben - ők képviselnek valamit abból, amit (legalábbis jómagam) elvárok egy ilyen alapból harcos és a küzdőszellemre építő sportágtól, mivel-hogy

ez önmagában nem nyújtana többet az Ura,- és például a Hoshoryu - félék hiányában, mint az USA - ban

oly divatos, ám az én szememben csak legfentebb cirkuszi mutatvány képét mutató wrestling, amire én például egyáltalában nem vagyok vevő.

A másik ilyen emblematikus alak a jelenleg Juryo - ban "vegetáló légsúlyú" Enho, aki még mindig 100 kg

test - tömeg - határon belül tartózkodik és éppen a kyushu-ig nem remekelt. Hosszú idő után most ért el

egy mutatósabb (10 - 5) kachi koshi-eredményt és a nálánál méretesebb, 2 m magas és majd 2 x olyan testsúlyú klubtársa, Hokuseiho is most produkált valami hasonló, ám tőle azért tewljes joggal elvárható eredményt. A sors szeszélye és a 2022 Kyushu Basho Juryo teljesen zavaros és zagyva eredménylistáját áttekintve ez a két 10 - 5 kachi koshi eredmény, éppen most - szerintem - igen értékes lehet. Kiváltképp Holuseiho - é, aki előtt állók és jól teljesítők közül - szerintem ugyancsak - 4 Rikishi (Chiyomaru, Mitoryu, Tsurugisho és az éppen felette álló Aku akerülhet fel a Makuchiba, ahonnan három gyenge eredménnyel visszaeső (Takarafuji, Atamifuji, Terutsuyoshi) mellett a visszavonuló Chiyotairyu biztosíthat négy feljutó

helyet a Juryo-ból  Ez úgy került ide, hogy ebből kifolyólag, szerencsés esetben és a Banzuke készítők jó-voltából Hokuseiho az eddigi J6e pozicióból igencsak az Osztály-lista élvonalába kerülhet. Hasonló okból ugyancsak jól járhat Enho is, aki a 2022 Kyushu Juryo felettébb furcsa eredmény - alakulása folytán most

esélyt kaphat a 2023 Hatsu Basho Banzuke / Juryjo - lista első öt-öt  helyének valamelyikére pályázni.