Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 2033

"Jézushoz hasonlóan ennek a Melkisedeknek a napjainak kezdete sincs."

Mégis asszonytól született meg.

A megszületése születése elött is már élt, történt vele egy és más.

Létezik ilyen?

1. Hülye Eltérítő először azt mondja nem létezik ilyen.

2. Aztán azt mondja Jézus az egyedüli ilyen.

3. Azután Sálem királyát felhoztam (akivel a csata után Ábrahám evett és ivott) arra mondja most meg, hogy az Jézus (hallott valami tanítást...

(még jó hogy azt nem mondja: Jézus Krisztus Jászberényben is volt huszár...

Na de mi az igazság?

Melkhisédek pedig Sálem királya, kenyeret és bort hoza; ő pedig a Magasságos Istennek papja vala.

És megáldá őt, és monda: Áldott legyen Ábrám a Magasságos Istentől, ég és föld teremtőjétől.

Áldott a Magasságos Isten, a ki kezedbe adta ellenségeidet. És tizedet ada néki mindenből.

És monda Sodoma királya Ábrámnak: Add nékem a népet, a jószágot pedig vedd magadnak.

És monda Ábrám Sodoma királyának: Felemeltem az én kezemet az Úrhoz, a Magasságos Istenhez, ég és föld teremtőjéhez:

Hogy én egy fonalszálat, vagy egy sarukötőt sem veszek el mindabból, a mi a tiéd, hogy ne mondjad: Én gazdagítottam meg Ábrámot.

Semmi egyebet, csupán a legények élelmét, és ama férfiak részét, kik én velem eljöttek volt: Áner, Eskhol, Mamré, ők vegyék ki az ő részöket.

1 Móz. 14,18

A bort elfogadta a paptól (a ráadásul nem is egyfeleségű Ábrahám) a bunyó után persze.

viszont a nagy lóvét azt visszautasította, csak a rezsit vonta le embereinek.

Rendkívül gáláns és lovagias hozzáállás.

Nem egy püspök típus, meghiszem azt, de ha ott abban az időben élek szerintem jelentkeztem volna a szabadcsapatába.  

Előzmény: llang-ilang (2030)