Space Hamster Creative Commons License 2022.12.07 0 0 16059

teháthogy ami feltűnik a Derrick-, és a Midsomer gyilkosságok sorozatban az az, hogyha hétköznapi emberekkel történik vmi rendkívüli (pl. bemegy a nyomozó a munkahelyére "beszélgetni", nem kihallgatni!!!), akkor halálos természetességgel vetik oda a kollégáiknak, és/vagy a feljebbvalójuknak, h mostakkor kimennek egy kicsit beszélgetni a felügyelő úrral. nem engedélyeztetik, nem szabadkoznak, nem kéretőznek, nem kérik, hagyatják jóvá az aktust, hanem TESZIK! mert: NORMA! NORMA, h ettől nem lesz fenyegetve a munkahelyük, a beágyazódásuk ebbe a környezetbe, fognak tudni ettől még venni 1l tejet, esetlegesen gyógyszert, és nem maradnak le az esetleges prémiumról. persze emberi tényezők (sus-pus, miegyebek) nyilván ott vannak, de ezek a létbiztonságot nem RENGETIK meg!

mai magyar komment: 

Nagyon gratulálok! Én egyetemistaként másfél évig gipszkarton szerelőként dolgoztam. Jelenleg szakmai gyakorlaton vagyok. Az idősebb, volt munkatársaimnak mind ízületi problémáik vannak. Mivel az építőipar kezdd eléggé ki öregedni, remélem, hogy egyszer eljutunk oda, hogy nem importálunk munkásokat, hanem az igazi itthoni szakemberek életszínvonalát növeljük és lehetőséget adunk nekik arra, hogy törődjenek az egészségükkel, esetleg korábban nyugdíjba menjenek. Van olyan volt kollegám, akinek a könyökét kéne meg műteni, de nem tudja a műtétet bevállalni, mert nem tud két hónapot kihagyni a munkából. Egyszerűen pénzügyileg nem megoldható, családja van. Emiatt sérülten dolgozik, és a fájdalmat próbálja viselni.