Mirabolan Creative Commons License 2000.03.14 0 0 66

Jaj kedves Udvari, hát ki magyarázta bele a bibliába, hogy a drogos = bűbájos? Nem éppen te?
És hiába idéztem az apostoli levelekbôl - nem a saját fejembôl! - a varázslás, bálványozás, bálványimádás stb. ÉRTELMÉT, te továbbra is "szobrozol". Ami a hallásodat illeti, szelektív füleid vannak (ez a saját véleményem).

"Vizsgáljatok meg mindent ... a jót tartsátok meg" - ugye ez is írva van. Én még a pápára is hallgatok, aki arra tanít, hogy a hit és ész nem zárja ki egymást: "Akkor számít joggal felnőttnek az ember, amikor erői szerint különbséget tud tenni az igaz és a hamis között, s így saját ítéletet mond a dolgok hiteles igazságáról." (id. II.János Pál: Fides et ratio 25., 1999)

Nem fogadok el semmit, ami ellenkezik a szentírással. De éppen abban van: "Keressétek elôször az Isten országát és az Ô igazságát, és a többi mind hozzáadatik nektek". És több helyen is: "Az Úr félelme a bölcsesség kezdete". Neked mi adatott hozzá a betűkhöz?
A saját fejembôl kiindulva és betű szerint alig többet értenék meg Nostradamustól, mint te. A szentírás olvasása nyomán, csak nemrég jutottam idáig. Elôször azt vettem észre, hogy az ószövetségi próféták, Jézus és az apostolok jövendölései illetve külön még a Jelenések Könyve egybehangzóan írnak az utolsó idôkrôl. Azt pedig, hogy az ószövetség nem történelemkönyv, hanem tanítás, és tele van elôképekkel, még késôbb fogtam föl. Nostradamus jövendöléseibôl úgy látom, hogy ezekkel összhangban vannak. Úgyhogy nem dobom ki, és igyekszem még jobban megérteni, de persze nem erôltetem senkire. Rád meg végképp nem, hisz már az aranyborjú porával beszórt víz is megfeküdte a gyomrodat. Vagy közben megértetted volna?

Jó emésztést!

Mir

Előzmény: udvari (64)